18 Mayıs 2011 Çarşamba

Geciken 1 yaş kontrolü

   İlk 8 ay Ceren'i düzenli olarak aylık kontrollerine götürdüm.Sonra saldım çayıra.Nasıl olsa (çok şükür) bi sağlık sorunu yoktu,gelişim de normaldi,gereksiz gördüm,1yaş kontrolüne götürürüm yeter dedim.Ancak sağlık ocağında aşıları da yapılınca bizim 1 yaş kontrolü 2 ay sarktı.




Aslında 1 yaş kontrolünde bi numara yokmuş.test mest yapılır diye düşünüyordum,yok yapmadı doktorumuz.önceki kan sayımlarına baktı,o zaman da bi anormallik olmadığını,büyük ihtimalle yine kan değerlerinin iyi olduğunu söyledi.




Aslında bikaç sorum vardı,yoksa yine gitmezdim doktora.en başta ayakkabının nasıl olması gerektiğini sordum.ayağında converse vardı,gayet iyi bunlar dedi.ortopedik ayakkabıya gerek olmadığını,evde yalın ayak dolaşmasını tavsiye etti.Daha yürümediğini söyledim,18 aya kadar normal dedi.

Koyun kakası gibi boncuk boncuk kaka yaptığını söyledim.(çok gülüyoruz kakalarına) Muz ve elma yaparmış.Sulu gıdalara ağırlık vermemizi tavsiye etti.Meyve olarak da armutun iyi geldiğini söyledi.



 


İnek sütü mü,aptamil junior mu diye sordum.tabiki de junior'un içinde ekstra vitaminler var ve demirle zenginleştirilmiş ama içmese de olur dedi.kendi çocuklarına kullanmak istediğini ama tadını beğenmedikleri için inek sütü verdiğini söyledi.

Sakın inek sütüne bal-şeker filan koymayın dedi.Hem dişlerine zarar,hem de şekerli yemeye alışmasın dedi.Tahin-pekmez veriyorum dedim,reçelden iyidir dedi.Ama kan yapsın diye pekmez yerine kırmızı et çok çok daha önemliymiş.Her gün yemesi çok önemliymiş.Günülük beslenme düzenimiz doktorun tavsiyeleriyle örtüştü. 



Sabah kahvaltısını merak ediyordum.Yumurta yiyor severek,ardından milupa tahıl karışımı-ceviz-tereyağı ile hazırladığım muhallebi ve ayrı olarak peynir yiyor.ekmek-peynir-omlet tarzı yemediğini sordum.eğer ayrı ayrı yiyorsa,hepsini muhallebiye karıştırmıyorsan bi sorun yok dedi.Önemli olan yemeklerini sakın blenderdan geçirme,çatalla ez dedi.zaten öyle yapıyorum,yüreğime su serpildi.Hemen bizim gibi yemek yemesini bekleme dedi.

2 tane de azı diş yoldaymış.Hayırlı işler bize...


 
Dedim geçen gün annemden büyükçe bi öğretmen arkadaş,bu çocuk zayıf,iştahı yok mu diye sordu.Doktor hanım şaşırdı,biz bile rahat bi şekilde söyleyemiyoruz bunu annelere,onlara ne herkesin çocuğunun kilosu dedi.Ceren'in boyunun 80 cm olduğunu,yaşıtlarına göre uzun olduğunu söyledi.Kilosunun da 10kg olduğunu,her şeyin gayet güzel olduğunu söyledi.

Baksana dedi kıpır kıpır.Niye bütün Cerenler böyle oluyo anlamıyorum,hepsi mi yaramaz olmak zorunda dedi.Ceren'e zaten bizim de farkında olduğumuz teşhisi koydu.

12 yorum:

  1. bir yaş mı ?
    Maşallah ben yaşını bilmiyordum fotolardan çok daha büyük olduğunu düşünmüştüm.
    Çok sağlıklı neşeli bir çocuk ,Allah sağlıklı uzun ömürler versin..

    YanıtlaSil
  2. maşallah o zaman adaşıma:) fotolar her zamanki gibi mükemmel ceren hanımın bütün enerjisini buradan bile hissedebiliyorum fotoğraflara bakınca. çok tatlı maşallah

    YanıtlaSil
  3. Maşallah kuzuya :) Buarada ben hep blenderdan geçiriyordum kızımın çorbasını bunu okuduğum iyi oldu. Sevgiler!

    YanıtlaSil
  4. Maşallah Ceren'e. Hep sağlıklı olsun.

    YanıtlaSil
  5. Fotograflar ve yazın ne güzel örtüşmüş.. Maşallah Cerene 41 kere... Sağlığı mutluluğu huzuru hep onunla olsun.. Ki sizde mutlu olun.. Cerenin güzel gözlerinden öperim,Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  6. Maşallah resimlerde çok tatlı çıkmış Ceren :))

    YanıtlaSil
  7. maşallah Ceren'e.. Etraftakiler hep aynı ,kilo ile ilgili hep bir yorumnları var zaten..

    YanıtlaSil
  8. maşallah çok güzel çok tatlı ve sağlıklı bir bebek.kilosuda hiç az değil benim kızım 19 aylık ve 9 kilo anca desem.siz kulaklarınızı tıkayın sağa sola.
    aptamil junior'u bizim dr.umuzda önerdi ve hala onu içiyoruz.aptamile sordum içinde koruyucu ve katlı maddesi olmadığını söylediler alman firması ben güveniyorum.sizin dr.da önerince içim biraz daha rahatladı sağolun paylaşım için.sevgiler
    nihal

    YanıtlaSil
  9. o sevimli mi sevimli 4 diş yokmu..:)) insanoğlunun en sevimli,en sempatik en ennnnnn
    şiiirin olduğu dönemde bence ceren'cik..maşallah maşallah.. gayetde boyu kilosu yerinde görünüyor.. yeğenim içinde bu çocuk ne kadar minicik,çok zayıf hiç bişiy yemiyormu??? diye uzayıp giden kocakarı muhabetleri yapıp durmuşlardı..sonuç; yengemin çocuğunu büyütürken hep suçluluk duymasına ve huzursuz olmasına sebep oldular.."ne kadar cahilmişim hiç tadını çıkaramadım o günlerin beni üzmelerine müsade ettim" diye hayıflanıyor şimdi:(( artık 13 yaşında kocaman bir kız oldu ve inanılmaz enerjik,spora çok yatkın ve yüzmede derece yapabilen bir çocuk oldu..çünkü zayıf ama acayip kıvrak ve son derece sağlıklı bir çocuk pardon genç kız :)) doktorunuzdan başkasını dinlemeyin lütfen.sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. üfürükten prenses,yok ya fotolarda öyle gözüküyo normalde minnacık bişi:)

    sochic,ahh ah o enerjisi yok mu:)benm enerjimi alıyo.

    lal,çorbaları ben de geçiriyorum mecburen,o ayrı.ama normal yemekler çatalla ezilecekmiş.

    sevdanın dünyası,aminnn..

    tugba,teşekkür ederim güzel dileklerin için.

    YanıtlaSil
  11. esra teşekkürler.

    esra günüşen,millete neyse:)

    nihal,Allah bağışlasın yavrunu.bizimki içmiyor pek aptamil ama ısrarla deneyecegim:)

    aden,teşekkürler güzel sözlerin için.malesef anne olunca insan cocugtum yesin bol bol,gürbüz olsun istiyor,şöyle yanakları al al:)ama her çocugun yapısı farklı.Ceren dogdugundan beri ince uzun,tombalak bişi olamayacagı açık ve de net.umarım Ceren de sporla ilgilenir yegenin gibi.

    YanıtlaSil

hadi sen de yaz fikrini!