27 Aralık 2010 Pazartesi

zorlu süreç: diş çıkarma

      


  ohhh niyahet mi desem dur daha yeni başlıyoruz mu desem?Ceren ilk 2 dişini çıkardı ama ben de 9 doğurdum.aslında diş çıkarıyor olduğunu bilsem daha rahat olurdum.nereden bilelim işte ilk çocuk.tam 1 ay süren iştahsızlığı dişe yoramadım.3 kez doktora gittik.evet,şimdi söyleyince komik geliyor ama doktora gittik yemek yemiyor diye.ama ne yememek!bir gün 22 saat aç gezdi.diş olabilir diyorlar,soruyorlar salya,ateş,ishal?ı-ıhh hiçbiri yok.kilo kaybediyor,iyice moralim bozuluyor.ama işte bir sabah kaşığa çıt çıt dişler vuruyor.derin bir ohh çekiyoruz ailece.ve iştahı normale dönen çocuğun eline ilk önce ekmek veriyoruz tipik bir Türk ailesi olarak.



8 yorum:

  1. diş çıkarırken illaki zorlanır çocuklar. zeytinyağıyla hafif masaj rahatlatır,yumuşatır, diş etlerini.

    YanıtlaSil
  2. gözünüz aydın ve daha yeni başlıyor.. bizde de aynı durum mevcut.. 2 diş çıktı ama neden bilmem azı dişine atladı.. kıvrım kıvrım kıvranıyor bizi de kıvrandırtıyor.. kolaylıklar

    YanıtlaSil
  3. ah canım, maşallah, çok seviyorlar ekmek yemeği böyle yaa. :) benim yeğenim de 9 aylık. Allah bağışlasın. :)

    YanıtlaSil
  4. ayyy kıyamam ben ona inşallah bundan sonrakiler daha kolay çıkar...bizimde 6 tane dişimiz var..bugün itibariyle resmen yürümeyede başladık :)özlemişiz sizi,daha sık yazın olurmu...sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Kerem de iştasızdı o dönem ama bizimkinin diş çıkartması 2 ayı bulmuştu ..
    Şimdi de azılarla uğraşıyoruz
    Bu arada hayırlı olsun dişleriniz..

    YanıtlaSil
  6. Tipik türk misali:)Güzelmiş:)
    Allah yardımcın olsun.Ben de çok çektim ve çok erken çıkartmaya başlamıştı.5 aylıkken çıkarttı ilk dişi.Düşün ek besinlere geçişte diş sıkıntısı.O yüzden hala yemek problemimiz var.Rabbim diş dönemini gözaçıp kapatıncaya kadar geçirmeni nasip etsin.Bu arada ben sen de gördüm Çokoprenses ismini hoşuma gitti.Oğlumun bloğunun adını Çokoprens koydum.İsim anası sensin bloğumuzun:))Öptük minik Çokoprenses'i:)

    YanıtlaSil
  7. daha dur yeni başlıyoruz de :) 3 ayda 6.diş çıktı bizde. bir zaman sonra iştahtan kesilip uykuda azalma falan olunca "tamam" diyorsun "yenileri yolda" :)

    YanıtlaSil

hadi sen de yaz fikrini!