12 Aralık 2010 Pazar

Body Worlds İstanbul

Haziran ayında başlayan bu sergi 17 Aralıkta yani bu Cuma sona eriyor.arkadaşım bu hafta biteceğini söylemese gideceğim de yoktu açıkçası.adını duyuyordum ama ne olduğu hakkında bi fikrim yoktu.ahh ah bilsem bu kadar etkileyici olduğunu son ana bırakır mıydım hiç?kesinlikle 2.kez ziyaret ederdim.

nedir bu body worlds?işte bu noktada kitlenip kalıyorum.insan vücudunun sergilendiği,organlarımızı,kaslarımızı,tüm sistemimizi bize tanıtan,embriyodan tutun da yaşlılığa kadar süreci anlatan bi sergi desem inanın o kadar basit kalır ki..

girişte öncelikle embriyolarla karşılaşıyorsunuz -ki beni en çok etkileyen kısım oldu.hafta hafta embriyonun gelişimi,pirinç tanesi gibi bir bebekle karşılaşmak,milimetrelik uzunlukta kolları bacakları görmek çok etkileyiciydi.daha sonra bebeğin ay ay büyümesi filan..herşey tamamiyle gerçek,maket yok.

daha sonra iskelet sistemini,sinir sistemi,organlarımız derken görsel bi şölen karşılıyor bizi.içimizi gösterirken bize,bir yandan iç dünyamıza yolculuğa çıkartıyor bizi.salam gibi dilimlenmiş karın kesiti,kriz geçirmiş bi kalp,inme inmiş bir beyin..sigara içen bir kişinin akciğeri,kanserli meme,ülserli mide..derimiz,bizi bir kıyafet gibi sarar diye öğrendiğimiz biyoloji bilgilerinin ne denli doğru olduğunu görmek.

dediğim gibi,sergiyi görmeden bu anlattıklarım o kadar yavan kalır ki.

çok etkilendim.sergiyi gezerken bu bedenlerin sahiplerini düşündüm,kimlerdi n'aparlardı?

hala gitmemiş olan varsa bu sergiye mutlaka gitmelisiniz.

13 yorum:

  1. Gitmemiştim ama şimdi bi kez daha düşünücem. Bu kadar etkileyici ise kaçırmak istemem tabii.

    YanıtlaSil
  2. Bende gitmeyi çok istiyorum ama korkarmıyım diye endişe ediyorum...

    YanıtlaSil
  3. orda olsaydım kesin giderdim, giden arkadaşlarımdan olumlu duyumlar aldım, aslında yine gidebilirim ama çok geç, keşke daha uzun olsa bitişi.

    YanıtlaSil
  4. gitmeyi çok istediğim bir sergi. haber ve bazı tv proglarımdan görmüştüm ilk o zamandan beri çok dikkatimi çekmekte. dediğiniz gibi çok ilginç ve etkileyici

    YanıtlaSil
  5. Bence de, iyi ki gitmişsin :) Gitmeyenlere ithafen; öyle aşırı iğrenç bir görüntü yok. Tam tersi sanki gerçek insan gibiler ve bence mutlaka gidilmeli.

    YanıtlaSil
  6. Ben de yaz tatilinde gitmiştim ve beklediğimden daha çok etkileyici bulmuştum. Özellikle bebek gelişimi kısmı nedense gözlerimi yaşartmıştı. Doğanın mucizesine tanık olmanın verdiği duygusallıktı sanırım

    YanıtlaSil
  7. Bu sergi, insanı derinden etkiliyor ve insan vücuduna dair görülenler insanı gerçekten büyülüyor.
    Bu sergide emeği geçen herkesin eline sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Keşke İstanbul'da olsaydım hocam giderdim ama malesef :( Çok merak ettim şimdi..

    YanıtlaSil
  9. wuwwww!i need to go,but it s too late baby:(

    YanıtlaSil
  10. BEn de ilk açılır açılmaz gittim ve çok hoşuma gitti, sonlarına doğru yorulmama ve hızlı gezmeme rağmen 3 saatte anca gezdim, gerçekten tavsiye derim herekese :)
    www.sehrindansi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. 2.kez gittim bu hafta:)okulda anlattım sergiyi ve gezi düzenledik.bir kez daha gezme şansını yakaldıgım için çok mutlu oldum.

    YanıtlaSil
  12. Senin de etkinle bugün gittim ben:) Bi ara babasıyla atın üzerinde kaç kişi olduğunu tartışırken bi kız araya girdi ve tek kişi var dedi, hatta bu sergiyi düzenleyen kişinin arkadaşı olduğu için Onu atın üstüne oturtmuş, dedi. İlginç dedim ben de. Peki nerden öğrendin bakalım? Hocamız söylemişti bize dedi. Sen misin bakiiim o:)

    YanıtlaSil
  13. evet atın üstünde 1 kişi var:)biz de tartıştık:)aa arkadaşı mıymış o?

    YanıtlaSil

hadi sen de yaz fikrini!