4 Aralık 2010 Cumartesi

bir devir sona erdi



 Ceren ve annesinin anne sütü maceraları sona erdi.

nasıl rahatladım desem inanır mısınız?kocaman bir yük kalktı omzumdan.neden mi?

*emmeye pek düşkün olmadı.hep zorladım.
*pompayla yapışık geziyodum.
*işe başlayınca ister istemez süt azalıyor,tekrar arttırmak için çabalamaya başladım.sil baştan,tekrar aynı süreç,bunaldım.

6 ay kadar anne sütü alsa iyidir diyordum,hadi 2 ay da benden olsun dedi Ceren,8 aya tamamladı.tabiki de hayalim 2 yaşına kadar devam etmesiydi ama napalım.ne demiş süper star,hayatta her şey senin istediğin gibi olmuyor:)

emzirme dönemine ait en güzel hatıram,İrlanda'dan.temiz havadan mıdır nedir süt üretimim en üst seviyeye çıkmıştı.çantamda her daim süt mevcuttu pet şişelerin içinde,her bulduğum ağacın dibine döküyordum.komik bi görüntü oluyodu.Ceren,ileride İrlanda'da yaşarsa filan bu yüzden,süt çeker yani.

14 yorum:

  1. Hadi bakalım hayırlısı. :)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel,8 ay emzirebilmişsin ya!
    Benim de şimdi en çok takıldığım konu bu.Acaba emecek mi,sütüm gelecek mi?

    YanıtlaSil
  3. Hadi hayırlısı olsun :)

    YanıtlaSil
  4. Benimki yapisik halde Benn nasal biraktiricam onu dusunuyorum

    YanıtlaSil
  5. bloğumdaki son yazımda bu konuyla ilgili. bende zor zar 1 yaşa kadar devam ettirdim bu süreci. istemesede emmesede sürekli pompayla dolaşsamda 1 yaşa adım atmasyla sona erdirdik ve bende sizin gibi çok rahatladım. sizi çok iyi anlayan biri olarak tebrik ediyorum sizi pes etmediğiniz için.

    YanıtlaSil
  6. 8 ayda çok iyi alması gerekenleri 8 ayda da almıştır o üzülme sen. belli mi olur derse anne ben irlandaya gidiyorum orda yaşayacağım sen şaşırma :))

    YanıtlaSil
  7. bizde 11 aylık olduk ama sanırım anca 1 ay daha emzirebileceğim nedendir bilmiyorum sütüm bu aralar bayağ azaldı hayırlısı bakalım bu kadar emzirebildik ya bunada şükür değil mi

    YanıtlaSil
  8. Ceren yine iyi emmiş. Oğlum Mete sadece 2 ay emdi :(

    YanıtlaSil
  9. Hayırlı olsun. Bakalım biz ne zmn bitireceğiz bu işi, sanki bir ömür emziricem gibi geliyor:))))))

    YanıtlaSil
  10. Sana bir sürü alkış prensesim, ne zorluklarla ne emekle bunca ay emzirdin. O kadar sorunla bunca aylık bir performans ben beklemiyordum ne yalan söyleyeyim Ceren kuzusu çok takdir edecek seni :)

    YanıtlaSil
  11. Valla müthiş bir rahatlama oluyor emzirmeyi kesince.. hele ki ilerlemişse yaşı.. yalnız arada sakinleştirmek için ihtiyaç duyuyor insan..

    YanıtlaSil
  12. Süt vermek emziren ve çalışan anneler için gerçekten çok zor. Keşke şartlarımız uygun olsa da 2 yıl doya doya emzirebilsek. Hayırlı olsun . Bundan böyle daha güzel yer ve uyur.

    YanıtlaSil
  13. geçmiş olsun,hayırlı olsun cnm ikinize de..darısı cerenimonun kardeşinin başına,şimdiden başla biriktirmeye:))

    YanıtlaSil
  14. saolun:)evet baya bi rahatladım,kendime geldim,stres gitti.

    YanıtlaSil

hadi sen de yaz fikrini!