24 Kasım 2010 Çarşamba

puset seçimi

bebek bekleyen veya yeni bebeği olmuş kişileri en çok ilgilendiren konudur bu puset konusu.bir kere alınıyor,iyi olsun,sağlam olsun,kullanışlı olsun,mümkünse 2.bebeğe kalsın:) hamileyken baya araştırmıştım ve bu aralar tekrar gündemimize geldi bi şekilde bu konu.şu ana kadar olan araştırmalarım,gözlemlerim ve tecrübeme dayanaraktan pusetlerle ilgili şahsi görüşlerimi paylaşmak istiyorum.

benim için puset kesinlikle ana kucağı ile uyumlu olmalı yani travel system denilen zımbırtıdan olmalı.otomobille çok sık dışarı çıkan aileler ilk önce bunu dikkate almalı.bebek zaten otomobilde asla kucakta taşınmamalı.e bu durumda ana kucağı almak zaten şart.çocuğu hiç ana kucagından çıkarmadan pusete koymak çok pratik.bazen şurda burda anne-babalar görüyorum,ellerinde ana kucagı,içinde tosun bir bebek,kolları kopuyor yazık taşımaktan.hemen onları uyarasım geliyor yaa kardeşim,kendine işkence etme,git travel system bi puset al diyesim geliyor:)

peki hangi markalar hangi modeller var?

hamileyken buggster almaya karar vermiştim,maxi cosi ana kucagı ile uyumlu,3 tekerlekli,oldukça hafif bir puset.


buggster

 
ancak eşimin kuzeninde  maxi cosi taxi modeli vardı,artık kullanmadığı için ana kucagı ile birlikte bize ödünç verdi.travel system olunca atladım.sağlam bir puset.ama puset kısmı azıcık ağır:/ fakat geçen gün saraçhaneye gittiğimizde bu şikayetimi söylediğimde abla,en iyi pusetlerden biri bu,sen ağır puset görmemişsin dediler:)
      
maxi cosi taxi citi
          


bebe confort loola modeli de tıpkı maxi cosi taxi modeli gibi:
bebe confort loola
        





ayrıca Kraft'ında travel system pusetleri mevcut.fiyat olarak daha makul sanırım.hiç alıcı gözüyle bakmadım.bazı modellerin tekerlekleri çok kaba olsa da twist modeli gayet kibar geldi bana:


kraft twist


bir de meşhur Quinny var,katlanması kolay,çok az yer kaplıyo katlandığında falan filan,yatış pozisyonu olmaması tek dezavantajı.

quinny


Ceren artık ana kucağında durmamaya başlamıştı.otomobilde de sıkılıyordu hafif yatar pozisyonda gitmekten.oto koltuğu almamız gerekiyordu,gitmişken hafif bi puset de alalım dedik.en hafif modellerin Maclaren'de olduğunu öğrendim.triumph ve quest sport modelleri var.triumph'un renk seçenekleri daha cezbedici,fiyatı da daha uygun.baston puset olarak geçiyor ama alakası yok,gayet rahat bir puset,çocuğun poposu aşağıdan sarkmıyor yani:)ayrıca yatış pozisyonu var(tamamen yatmasa da).sürüşü çok kolay,hele maxi cosi'den sonra..ancaaakkk öyle ağır çanta filan asamıyorsunuz,hooop arkaya devriliyor.pusetin hafif,keza Ceren'in de bi o kadar hafif olması etkili tabi:)


Maclaren triumph modeli aklımda olan tek modeldi yani, fakat hiç bir mağaza da bulamadım.yazın bir çok mağaza indirime sokarak ellerindeki malı eritmişler ve bir daha gelmemiş,hatta söylediklerine göre distribütörde de yokmuş.ebay'den almaya karar vermiştim ki nette dolaşırken saraçhanede bi mağazada satıldığını gördüm.saraçhaneyi İstanbullular bilirler,Haşim İşçan geçidindeki bisikletçiler çarşısı,fiyatlar da piyasanın altında.üniversitedeyken hep o civarlardaydık,gün gelecek kızına buradn puset alacaksın buradan deseler,hadi len derdim çok afedersiniz.


maclaren triumph


next episode: oto koltuğu seçimi

16 yorum:

  1. harika bir yazı dizisi şekerim, heyecanla next episode'ları bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  2. ne güzel yazmışsın:)
    ancak Kraft pek kullanışlı bir araba markası değil genelde fiyatı uygun tipi düzgün diye alınıyor ama 2gün sonra şase problemi veriyor arkadaşım 4ay kullanamadı her tarafı ayrı sallanıyor arabanın o.O
    ben mothercare'den xcursion aldım ama kız gelemedi bir türlü kullanmaya başlıyım:)
    sonrası için bende maclaren düşünüyorum haşim işcanda çok fiyat farkı var mı ?

    YanıtlaSil
  3. Bende travel sistem almadığına pişman olan bir anneyim

    Öğretmenler günün kutlu olsun canım :)

    YanıtlaSil
  4. ben de Ayda ya bu hafif modellerden almayı düşünüyorum yaza ama, şu anda MAclaren in travel system modellerinden birinde, puset olarak ağır.
    4 kg lık modelleri vardı senin aldığın o mu acaba?

    YanıtlaSil
  5. öğretmenler günün kutlu olsun güzel anne:)

    YanıtlaSil
  6. lucy,next ve de last episode olacak:))devamı yok:)

    seda,maclaren=perfecto:)

    hersheyler,kraft'ı pek begenmiyorum hatta hiç:)çok kaba,ama pahalı model yazmışsın denmesin dedim ve en kibat modelini buldum.her bütçeye uygun bi yazı olsun:)

    eymenin annesi saol canım.

    aydanın annesi,gayet hafif canım.

    missred saol canım.

    YanıtlaSil
  7. Örtmeniiiim! Gününüz kutlu olsunn :) :)

    YanıtlaSil
  8. Bu post tam benlik. Bende Kraft Twist almayı planlıyorum. Bir arkadaşta da gördüm.kumaş kalitesi falan fena gelmedi. Maclaurenlere de bir bakayım.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba, blogum da mimmin var haberin olsun :))

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. BEnde almayı düşünüyorum bu modeli,haşim işcanda nasıl fiyatı ?
    Joker 299 kadar düştü ancak hastlıklardan gidip alamadım...

    YanıtlaSil
  11. TFK ve MAxi Cosi kullanan biri olarak söyleyebilirim ki süper, diğerlerinden çok daha iyi ve hafif ve kolay katlanır.

    YanıtlaSil
  12. esincim saraçhanede 300-350 civarı.

    kozmo,tfk bugster'ı gerçekten ben de cok begendim.

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar, benim belimde bel fıtığı var. Bu yüzden çok inceledim pusetleri. Biz de Bugaboo Bee aldık. Çok memnunuz. Neden bu kadar memnun olduğumuzu aşağıdaki linkte anlattım.

    http://enhafifi.com/evde-en-hafifler/iste-hayatimi-kurtaran-puset/

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. slm arkadaşlar ,valla ben standart bir bebek arabası ve puaset aldım puaseti 2 yaşa kadar kullandım bebek arabasınıda 4 yaşına geldi halen kullanıyorum.Alacak arkadaşlar varsa kanz ı tavsiye ederim,internetten aldım oldukçada memnunum,eğer puset bebek arabası alacaksanız size tavsiyem www.indirimfuryasi.com sitesinden almanız.Dönem dönem çok yüksek indirimleride olduğu gibi genelde sağlam ve kaliteli ürünleri satıyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://www.indirimfuryasi.com/anne-bebek-oyuncak/puset-ve-bebek-arabalari/

      Bende kızıma burdan aldım kanz marka çok iyi fiyatıda 186 tl idi. Şimdi baktım halen aynı ve indirimde. Bende bu siteyi tavsiye ederim arkadaşlar. Herşeyi koymuşlar ve mağazalardan vs. daha ucuza satıyorlar ben karşılaştırdım alışveriş yapıcaklara öneririm.

      Sil

hadi sen de yaz fikrini!