7 Kasım 2010 Pazar

Cerensiz gezmeye gitmeye kalkarsam...




...neler olur,dinleyin.


aslında konu geçen haftaya dayanıyor.29 ekim tatiliyle 3 gün tatil yapıcaz diye heveslenirken hiç umduğumuz gibi gitmemişti.dışarıda Ceren hanımın hiç bir şey yememesi,içmemesi,uyumaması nedeniyle baya gergin anlar yaşadık.sık sık kendime 'ne işin var gezmede bebekle,otur evinde' diye söylendim.Cereni bırakacağım kimsenin olmaması,ailelerin uzakta olması ve annemin bile gelip Ceren'e bakmak için bi girişimde bulunmaması,hiç bir desteğimizin olmaması..bunalttı da bunalttı..

e bu kadar bunalmışken eşim dediki cuma günü iş arkadaşlarım bi yemek ayarladı Taksim'de,hadi sen de gel dedi.Ceren'i de kuzene bırakmayı önerdi.bi hava değişikliği olur,bikaç insan görürsün dedi.1 hafta yok olmaz,gelmeyeyim dedim.sonunda ısrarlara dayanamayarak cuma sabahı tamam,geliyorum dedim.kuzeni ayarladım vs.

neyse bi hazırlandım Allahım,saç baş,elbiseler çizmeler..akşam üstü gittim,bıraktım Ceren'i,arabayı da oraya bıraktım.metrobüsle giderim dedim Taksim'e.nasıl bir sis var anlatamam,korku filmi gibi,dolmuş bekle,aheste aheste gitsin,trafiğe girsin derken 1 saatte metrobüse ulaştım.oyy anam oyy,o ne kalabalık.zar zor binip 5 durak gittim ki bir telefon kuzenden Ceren sen gittiğinden beri çığlık çığlığa ağlıyor,annii diye hem de.eliyle de gel gel yapıyor,istersen dön dedi.e tabi naptım geri döndüm.

12 yorum:

  1. hadi canım :S of ya çok zor bi an olsa gerek, hani onca zahmet ve geri dönmek. ama işte anne olunca iş başa düşüyor, dayanamıyor insan eğlencesiymiş gezmesiymiş boşveriyor, öyle dimi, sağlık olsun cnm ceren biraz büyüsün acısını çıkarırsınız ;)

    YanıtlaSil
  2. çocuk olduktan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmuyor. herşey sınırlı bir zaman içerisine sığdırılıyor. üzüldüm sizin adınıza ama sağlık olsun. kayınvalidemin üst katımızda oturması bu yönde çok rahatlıyor bizi. anneannemiz uzakta. ama defneyi her bırakıp dışarı çıkışımda içim cız ediyor ve çalışan anneleri düşünüyorum 1 2 saatlik özlem bile beni üzerken saatlerde çocuklarından ayrı kalan annelere ne kadar zordur diyorum.zamanla inşallah cerende alışır bu ayrılıklara

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ya annesi, kızın seni hemen özlemiş ne yapsın...Aynı durum benim de bir kaç kere başıma geldi, aman olsun zaten canım istemiyordu diye diye geri dönüyordum. Not: Cerenin fotoğraftaki kıyafetine bayıldım, çok yakişmiş, maşallah minik kuşa...

    YanıtlaSil
  4. Bu satilari okurken ahkam kesmenin nekadar zor oldgunu dusunuyorum bu konu hakkinda yorum yapmak bana ilerdr yol su elektrik olarak geri donecek keske aileler yakininizda olablseymis anne olmak cok zormus ogreniyorum..Ogrenicem..

    YanıtlaSil
  5. :(çok üzüldüm,yazık bize yaa...ben de dilendim işte dün kim bakacak diye...ne bileyim...

    YanıtlaSil
  6. bebişli hayat böle bişi çok kafanı takma senin arkandan anniii diye ağlaması bile seni mutlu etmiştir eminim.
    çokocum sana bi sorum olcak cerenciğin üstündeki zara yelek dimi? aynısı bizdede var . fakat alya hanım onları koparıp koparıp ağzına götürüyo korkumdan giydiremiyorum gerçi benim kızım 5.5 aylık acaba ceren gibi büyüyünce ağzına götürmezmi bilemiyorum. sen nasıl hallettin bu durumu?

    YanıtlaSil
  7. Kıyamam ben sana.Çok zor bir durum. Bizim canımız yok mu değil mi? Ama maalesef can bu istese de minik kuşlar elimizi kolumuzu bağlıyor...

    YanıtlaSil
  8. cecilia,oldukça zor,güler misin ağlar mısın..

    defne kızın anası,kayınvaldenle yakın oturmanın avbantajını sonuna kadar kullan.

    ortancam,ben de öyle avuttum kendimi,canım istemiyodu zaten diyerek:)

    yesilerik,valla meler geliyo insanın başına,senin maceraları da dinleriz:)

    şeker,:)

    pretty,senin duruma da ayrı üzlüyorum:(

    adsız,evet koparıyo yaa:( nedense gecen gün agzına almadı hiç,büyüdükçe almıcak mı ne? sürekli ağzından tüy topluyorum:(

    zühra,öyle ben de diyorum,benim canım var ben de insanım:)

    YanıtlaSil
  9. Destek olmayınca çok zor gerçi ben şanslıyım anem ilgileniyor ( Allaha şükür) ama olmasaydı nasıl olurdu tahmin edebiliyorum, bunalmanıda anlıyorum.

    YanıtlaSil
  10. ayyyy minnoşa kürk yelek mi giydirdin inanmıyorum :)

    Canım çok zor bi durum :( Ama kuzenin de keşke aramasaymış azıcık sabredip oyalasaymış çocuğu. Hiç mi bi kaç saat ayrı kalmıycak senden? Boşu boşuna kendine vicdan azabı yapma canım. Biz nasıl büyüdük yahu?
    Akşamları bi yere gidiceğinde getirip bize bırak. Annemle bi güzel oyalarız onu. Kedi de var ya bizde, çok yaklaştırmadan pisi pisi yapar oyalarız :)
    Sevgiler. Nilay.

    YanıtlaSil
  11. Ah cereeen çok tatlısın ama ne diyeyim yazık anneciğine :))

    Coko, seni blogumda mimledim hadi bakalım neler yazıcaksın merak ettim :))

    http://birgunlukseyler.blogspot.com/

    YanıtlaSil

hadi sen de yaz fikrini!