24 Mayıs 2010 Pazartesi

Tracy Hogg'u anlayabilmek


Tracy Hogg'un kitabını dogumdan hemen sonra aldım.okuyorum okuyorum algılayamıyorum.ben de bi sorun var galiba.bebeğin günlük rutinini nasıl oturtacağımızı anlatıyor.uyku düzenini nasıl oluşturacagımızı anlatırken beslenmeyle ilgili bi konu çıkınca bknz:sayfa 127.hadeee geç sayfa 127'ye.bu sefer beslenmeyle ilgili şeylere kafa yor,ordan hop bknz:sayfa 254.kafam zaten allak bullak oldu,hatalı ebeveynlik diye de bikaç madde koymuş ki bendeniz ta kendileri oluyorum o hatalı ebeveynlerin.

bebek dediğin sabah 7 de kalkarmış,45 dk karnını doyurur,aktivite yapar sonra uyurmuş.aktiviteye kadar tamam da uyku bölümünde bi sorun var.kundaklayın diyor.ohoo Ceren kuduruyor o kundağın içinde.yatagına yatıracakmışsın,pişş pişş yapınca uyuyacakmış!tüm gün yeme,aktivite ve uyku şeklinde geçermiş.bebek kucakta,ana kucagında ya da dolaştırılarak uyuyorsa yine siz hatalı ebeveynsiniz.hehehe kulaklarım çınladı:)

bi de anlayamadıgım nokta,bebek 3 saat dolmadan beslenmemeliymiş.valla ben Ceren gak dedikçe meme guk dedikçe biberon veriyorum.sağılmış sütüm hazır bulunuyo biberonda.napayım yesin içsin yavrucum büyüsün.hiç kasamam aa 3 saat dolmadı diye.

parça parça okuyorum kitabı,hepten kafa gitti bu yüzden.baştan başlıyım da sonuna kadar okuyayım diyorum ama uyku bölümü sonlarda,o kısma gelinceye kadar 6 aylık olur Ceren,iş işten de geçer:)

geceleri de deliksiz uyumalıymış bebek.e hep demezler mi geceleri mutlaka emzirin.süt üretimi gece cok olur.gece emzirmezseniz sütünüz azalır diye.anlayamadım valla.Tracy teyzem mamaya,biberona,emziğe de sıcak bakıyor ayrıca.akşam 6 da,8de bi bebek uyurken en geç 11de basacakmışız besini.bu kısmı da anlayamadım.Tracy hogg'un yöntemlerin anlayan ve uygulayan varsa bana anlatabilr mi?kitaptaki rakamlardan beynim sulandı.

23 yorum:

  1. Bende okumaya çalıştım ama çok sıkıcı geldi bana okumayı bıraktım.Ama bazı küçük notlar ve anektodlar çok işime yaradı.
    Özellkle tuvalet eğitimi ile ilgili bilgiler...

    YanıtlaSil
  2. al benden de o kadar! Ben hamileyken okumuştum, altını çizmiştim, sonra doğum yaptığım ilk günler yine okudum. Gerçekten bknz sayfa 100-bknz 300 diye diye kitap aklını karıştırıyor insanın. Bu arada o söylediği düzeni oluşturmak imkansız gibi birşey, 3 saatte bir emzirirsen bebekler çıldırır şu dönemde.

    YanıtlaSil
  3. canım yaa hiç kafanı yorma tatlı ceren ne istiyorsa onu yap derim bence.Ben öyle yaptım çünkü :))) Her bebeğin alışkanlığı başka oluyor valla denemiş ve yaşamış biri olarak söylüyorum:)))

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Yabancı yayınlarda genellikle bu tip yazılar oluyor ayşecim, türk yazarların daha bize yakın yazdığını düşünüyorum bebek-çocuk bakımı kitapları konusunda. bu arada sen benim izleyicim olmadığın için postumu görmedin ama buradan sorayım:bir bebek-hamilelik dergisine abone olmayı düşünüyorum. hangisini önerirsin? mother & baby diğerlerine göre daha iyi gibi geldi ama sen daha tecrübelisin, iyi mi sence?

    YanıtlaSil
  5. tracy teyze cok güzel şeyler söylüyo ama iş uygulamaya gelince sonuç hüsran.gerçi ceren bana nispet yaparmış gibi bugün sabahtan beri uyuyor:)

    lucy heme takibe alıyorum.mother&baby diyorum ben de.

    YanıtlaSil
  6. ya canım bu çocuk büyütme , bebek bakımı, çocuk psikolojisi falan diye bi ton kitap var ya hiç inanmıyorum. tamam arada vardır gerçek şeyler anlatan ama büyük bir kısmı fiyasko. bir kere herkesin bünyasi başka, alışkanlığı başka.. bebek bile olsa bir karakteri var yani.. ben bebekken, doktorun anneme önerdiği, herkesin bebeğine yedirdiği hiçbir mamayı, muhallebiyi yememişim mesela..kabak dolması yiyomuşum sürekli :)
    alakasız oldu biraz ehe:) neyse bence içinden geldiği gibi annelik içgüdülerine güvenerek büyüt bebişini, kaçta acıkır, kaçta uyur, kaçta kalkar en iyi sen ve o bilirsiniz..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. zizoşa uyku düzeni oturtma problemi başgösterince ben de almıştım can havliyle bu kitabı. Konu hakkındaki yorumum şu: ben kitabın ta tepesine ....
    Şşş-pat yöntemi mucizevi bişi sanki, ağladı mı ş-pat, acıktı mı şş-pat, uyuyacak mı şş-pat! OF! Bir hafta uygulamaya çalıştım, Zizoş da ben de sinir hastası olmanın eşiğinden döndük. Töbe bi daha da çocuğun arzusu hilafına iş yapmam. Sen de yapma, onlar kendi düzenlerini biliyor ve buluyorlarlar en sonunda. Biraz sabır lazım sadece.
    Ama nası tatlılar dimiğğğ... İçim çözülüyo benim yüzüne baktıkça.

    YanıtlaSil
  8. sevgili çokoprenses,
    tracy'yi hiç sevemedim. Bence herhangi bir komşu kadının vereceği öğütleri sırf amerikalı ve hemşire olduğu için ve bu tekniklere kendince EASY adını verdiği aslında çok basit bir sıralamaya öyle bir ad takabildiği için fazla ciddiye alınan bir hanım.
    Uygulayıp başarıya ulaşan var. Ben ulaşamadığım için karalıyorum:)
    Onun yüksek tuttuğu "hatasız ebeveynlik" çıtasına erişmem pek mümkün değildi ve bebeğin ilk iki ayında o kafa karıştırıcı kitabı hem anlayıp hem uygulamak zorunda bıraktım kendimi. Şimdi kendime kızıyorum niye odalara kapanıp saat 7de uyusun diye ağlatıp durdum bebeğimi, niye kendim de ağladım...
    Cahillik etmişim. Olmayacak bir işi yapmaya çalışmışım. Yani diyeceğim o ki, beni boş yere gerdi bu Tracy.
    Bilgin olsun. Anlamayan veya uygulayamayan bir sen değilsin.
    Bebeğin sesini dinle. O ne istediğini bilir. İkinizin arasında bir dil var. Yeter ki onu duymaya çalış. İnan ki öylesi çok daha kolay. Bu arada ben bebeğimi ayağımda sallıyorum, uykusu 21:30da geliyor ve o zaman uyuyor. sabah geç kalkıyoruz böylece. evde olduğum için onun ritmi bana, benimki ona uyuyor. istediği zaman emiyor, bazen ben istediğim zaman da emiyor:)) öyle bir şeyler işte. Herkesin kendine göre bir ritmi ve düzeni var. aç bırakma ve sevgini bol bol göster yeter herhalde

    YanıtlaSil
  9. Okumadım ben Tracy teyzeyi ama okuyan arkadaşlarım faydalı olduğunu söylüyor.
    Ben başka kaynakları okuyup okuyup benimki yapmayınca arızalı mı bebe diyordum ki, sonunda vageçtim okumaktan.
    Kitap gibi olmuyor bu modeller maalesef. Kitapta bu yazıyor hadi ben yapayım demiyor. Sanırım annesi de yaptırmayı beceremediğinden koyverdik gitti :)

    YanıtlaSil
  10. ben bu kitabı okumadım.tracy teyzeyi de tanımam.ama şu an özellikle bebek beslenmesi ile ilgili bir kitap okuyorum. anneciğim bunları biliyor musun? diye prof.dr. benal büyükgeniz'in. o sıklıkla çoçuğun emzirilmesi gerektiğini söylüyor.hem süt yapımının çoğalması için hemde çocuk zaten çok çabuk doyarmış mideleri minicik olduğundan. bana çok daha mantıklı geldi 3 saat nerdeyse bir yetişkinin öğün arası gibi.

    YanıtlaSil
  11. aman be güzelim annelik kitaplara göre yapılsaydı her çocuk aynı olurdu. her bebeğin kendine göre bir karakteri olduğuna göre kitap anlamsız kalıyor. tabi ki bilgi edinmek için okumak lazım ama ordakileri uygulamaya çalışma bence. içini dinle.. ne demek 3 saatten önce emzirme. ne zaman acıkırsa o zaman emzirecek ya da mama vereceksin. belki söylemek istediği bebek acıkmadan mama vermemektir. öyle yapılması da gerekir. böylece acıkma duyusu gelişirmiş vs vs. zaman ilerledikçe hataların da doğru yaptıklarını da kendin anlayacaksın. hepimizde olduğu gibi..

    YanıtlaSil
  12. hamilelik ve annelik dönemimde ve halen bebek çocuk vs. hertürlü kitabı sildim süpürdüm resmen.. haa ben kendimi eğittim davranışlarıma yön verdim, tepkilerimi sınırladım belki ama çocugum kendi rutinini kendi oluşturdu. zaten sessiz sakin bi çocuktu. her şeyi saatliydi ama bunu ben oluşturmadım kendiliğinden oldu doğrusu da bu bence...

    YanıtlaSil
  13. Canım benim ben de Tracy Teyzeyi epey okudum ama çok da harfi harfine uyulamak zordur onu..Sen kendine uyan bölümleri al..Yeni doğmuş bebekler ilk zamanlar 2 saatte bir acıkır,sen bakma ona 3 saat falan dediğine ..Beril bile bazen 2 saatte bir yemek ister 10 aylık oldu düşün yani..Bu arada hatalı ebeveynlik kısmında emin ol hepimiz kendimizi bulduk,hiç üzülme..

    YanıtlaSil
  14. Ben Tracy Teyze'yi okumadım ama onun dışındaki kaynaklar da aynı oranda kafa karıştırıyor. Bildiğim ve emin olduğum tel şey, bizimkiler kadar minik bebeklerin saate bakılmaksızın istedikleri zaman ve istedikleri kadar emzirilmeleri gerektiği. Şu uyutma rutini konusunda ben de sınıfta kalanlardanım desene... Duru 2 ayını bitirdi daha 1 kere bile yatakta pışpılayarak tek başına uykuya dalmadı. Kucağıma aldığımda boynuma yumulup 2 saniyede uyuyor.. Sonra yatağa koyuyorum. Bunda kötü olan nedir? Gerçekten bilen varsa bizimle de paylaşsın..

    YanıtlaSil
  15. nasıl rahatladım yorumlarınızı okuyunca.ellerinize sağlık.bu arada gazete de hediye olarak veriyomuş bu kitabı,nasıl da denk geldi bu yazımla,boşu boşuna kupon biriktirmesin kimse:)

    memede uyur,sallanarak uyur,hep düşünüyorum sonradan pişman olmayayım,daha büyük soruna dönüşmesin ilerde diyorum.ama bazedn kafayı yiyecek gibi oluyorum ve anakucagında sallamaya devam diyorum.

    sakin ve uslu bi bebek ama gündüzleri belli bi rutini oluşamadıgından insan kendinde hata arıyor.

    YanıtlaSil
  16. Yabancıların çocukları kurulmuş gibi ruhsuzlar. Çok kuralları var. Eminim onlarda bizleri beğenmiyorlardır. Sen Ceren'i Türk usulü büyüt. Boşver gak dedikçe emzir, kucağına al sev. Zaten her bebek zamanla kendi düzenini kuruyor. Anam babam usulü bile olur yani.

    YanıtlaSil
  17. hiç aglamıyo bile onların cocukları yaw.

    YanıtlaSil
  18. valla ben okudum biraz baktım olmuo bıraktım zaten ben kitaba uysam kızım uymaz. yani patron koltuğunda örneğin ağlıo ilgilenmiyorum sonra çığlık atarak ağlamaya başlıo sıkıysa alma kucağına gece yatmadan tıka basa karnını doyuruyorum yinede 2-3 saat sonra uyanıyo e ben napıym mecbur emziriyorum doktorumuz daha 2aylıkken bu çok nazlı huylu uğraşırsın dedi aynende uğraşıyorum hadi bakalım tarcy teyze bide bana gelsin bizim kız paket yapıp yollar vallahi :))

    YanıtlaSil
  19. çokoprensesçim, ben de Ayda iki haftalıkken şu tracy i okuyayım da düzen kurayım dedim, sonra bi baktım ki hiçbir dediğini yapamıyorum, çok sinirim bozuldu. neyse ki ortağım kurtardı beni daha düzen müzen olmaz ne zaman ne istiyosa onu yapacaksın diye. ben de öyle yapıyorum sinir bozmaya hiç gerek yok. 4-5 aydan sonra düzen oturtuluyormuş. Bu arada uyku tavsiyelerini benim ortak kullandı ve Defne de çok işe yaradı ama 11 aylık mı neydi, bize daha çok erken ama işe de yarıyor

    Ayda'nın annesi

    YanıtlaSil
  20. sen bakma öyle kitaplara falan çoğu bekar yazanların..bekara karı boşamak kolay misali yazıyorlar,,,sen çocuğuna göre hareket ediceksin..zaten çocuğun seninle konuşuyor anlamak istemen yeterli...

    YanıtlaSil
  21. böyle de yazınca insana ne yapacağını ne edeceğini dikte ederler ya,sanki ben salağım bilmiyorum,en basit şeyler mesele olur,sen zaten bilemezsin böyle çocuk bakımıyla ilgili,ne bilicen?insanın içinde patlayası geliyor ne sıkıntısı varsa,susayım da akıl almıym daha iyi,hadi yaaa?öyle mi cidden???

    YanıtlaSil
  22. ben tracynin kitabını okudum.. fakat her bebek başka bir karakteri var. sakin bir bebek için bu düzeni tutturmak söz konusu olabilir ama daha yaramaz, huzursuz bir bebek için zor. hoş kitapta bebekleri katagoriye ayırıp, ona göre planlar yapmış... Bne de hemşireyim. Fakat kitaplardaki gibi olmuyor. en güzel rehber bebeğin.. o seni yönlendirecektir. hiç düzen oluşturmaya kalkma, o düzen sen hiç farkına varmadan birden oluşacak. yaklaşık bebeğin 4 aylık olsun.. geriye dönüp baktığında sen de şaşıracaksın... sevgiler

    YanıtlaSil
  23. çalışan bir anneyim 1yıl ücretsiz izin alıp bebeğimle kalmak istedim şuan 10 ayllık kızım,ancak emerek uyuması işe başlama zorunluluğumdan dolayı beni çeşitli yöntemler(kendikendine uyuma hakkında) arama zorunluluğuna soktu:(
    bu kitabı buldum ve yatır kaldır yöntemini uyguladım şuan kendi uyuyor mucize!henüz 1 ayı tamamlamadık diş çıkardığı için düzeni biraz bozuldu ,,rotadan çıkmamaya çalışıyorum ama zorlanıyorum...

    YanıtlaSil

hadi sen de yaz fikrini!