27 Ocak 2012 Cuma

Bana bir masal anlat...



Ceren,ben anlatayım o dinlesin,çok seviyor.Pepee düşmüş ağlamış,Caillou parka gitmiş,salıncağa binmiş.Anlat anlat aynı şeyler.

Adım adım'ın gönderdiği kitap seti var elimizde,Berenstein ayıları.Yaş grubu olarak uygun gelmedi bana resimler,isimler,konular filan...Bir sürü kitabımız var ama hepsi bebe kitabı kategorisinde.Yani anlayacağınız masal kitabı kıtlığımız var.

Çocukken,masal kitabı okumadığımdan (taa o zamandan realistimişim:P) hep Ömer Seyfettin,Kemalettin Tuğcu okuduğumdan mıdır nedir hiç masal haznem yok.Kırmızı başlıklı kız,pamuk prenses,sindirella,hiç birini de tam olarak bilmem hani.

Geçen akşam Ceren'i uyuturken 'anlat anlat' diye başladı.Kırmızı başlıklı kızı anlatmaya başladım.İşte babannesi hasta olmuş,kız kırmızı montunu,şapkasını giymiş,babannesine kurabiye götürüken yolda kurtla karşılaşmış.Pis kurt kızı takip etmiş.İşte tam da orada Ceren'in hafıza kaydetmiş,anne pis kurt anlat! Zaten devamını da uydurdum,bi nevi sansürledim,kurt kızı ham yapacakken ormancı gelmiş,kızı kurtarmış.Babanne de o sırada gezmedeymiş,o da gelmiş,hep beraber kurabiye yemişler.E tamam da nedir bu masalın ana teması?Küçük bir kızı annesi yalnız başına orman yoluna salar mı?cık,cık,cık.

Cindirella'ya hiç başlamadım bile,üvey anne,üvey kardeşler,sürekli bi itilme kakılma..

Başladım pamuk prenses'e.En baştan moral bozukluğu..Kötü davranan üvey anne...Hadi atlayayım o ayrıntıyı dedim,pamuk prenses ormanda dolaşmaya çıkmış.Ne işi var tek başına? Sonra yedi cücelerin kulübesini görmüş,girmiş içeri,yataklarına uzanmış.Tanımadığın birinin evine izinsiz girmek!Bir de evde kimse yokken!Devam ettik, kız elmayı yedi,günlerce uyudu.Prens geldi.Öptü(yanaktan tabi).Hii olur mu öyle şey!Yok annecim,evlendiler,çocukları oldu,mutlu mesut yaşadılar.

N'apayım,karikatürdeki baba çok da haksız değil hani!


8 yorum:

  1. hahahahahh:D
    bayildim burda gülmekten:D
    cok haklisin,böyle düsünce bütün masallarda sansürlenecek kisim var.

    ama bayildim,bende pis kurtu istiyorum,banada anlat,babaanne de gezmeye gitsin,biz kurabiye yiyelim:D hahah

    YanıtlaSil
  2. Ceren kuzuya maşallah kocamamn olmuş annesi
    ne çabuk büyüdüler gözümüzün önünde !
    ama hiç anlamadan...

    masalcı babayı çok beğendim
    ben de eymene aynen senin gibi masallar uyduruyorum

    bazen kendisinin gün içersinde yaşadıklarını masal haline getirip anlatıyorum dediğin gibi kıtlık var !

    YanıtlaSil
  3. modamakyajveben,
    ya mallar resmen çocuklar için değil,anlatırken anlıyosun.uyduruyoruz artık bişiler:)

    pınarcım,masalcı babayı bilmiyorum,bakayım.dediğin gibi gün içinde yaptıklarımızı anlatıyorum artık..

    YanıtlaSil
  4. Çokocum yine konuşuruz bu konuyu ama İngiltere'de pek çok okulda bu masalların yasaklandığını duymuştum. Hatta bununla ilgili bir makale okumuştum, bütün masalların sonu 've prens gelir kızı kurtarır' şeklinde bittiği için küçük kızlar koca bulmanın tek amaçları olduğunu düşünerek büyüyorlarmış. Bununla ilgili bir post yazmayı düşünüyorum detaylı

    YanıtlaSil
  5. sen deyince hatırladım canım:)

    YanıtlaSil
  6. Aynı durum bizde de vuku bulmuştu. Yeni hikayeler uydurmaktan ve bu alandaki malzeme eksikliğinden acaba cocuk kitapları mı yazsam demeye başlamıştım. Şimdi bu postu okuyunca da bloğumda kütüphanemizi paylaşmaya karar verdim :)
    Burada ilk aklıma gelen yapikredi yayınlarında yavru ahtopot olmak zor vs. gibi hikayelerin oldugu seri Yagmur'un favorilerinden.
    Bir de poldy miz var ki onun önüne gecebilene ask olsun :)

    YanıtlaSil
  7. damlacım dediğin kitaba bakıcam tesekkürler!

    YanıtlaSil
  8. merimania,ben de senden bekliyorum kitap ismi:))

    YanıtlaSil

hadi sen de yaz fikrini!