8 Aralık 2011 Perşembe

Bir ''çocuk'' büyürken...



Günler geçiyor,her geçen gün de güzelleşiyor.Büyüdükçe,paylaşım arttıkça daha keyifli artık 'çocuklu hayat'.



Kendinden küçük,büyük farketmez yeter ki iletişim halinde olsun.Anlatsın bişiler,birileri de onla ilgilensin,şarkılar söylensin,oyunlar oynansın.Bir çocuk daha ne ister ki...




Artık yeme-uyku sorunu pek kalmadı.Herkes zamanla geçecek,katı gıdaları da yiyecek,gece de deliksiz uyuyacak,sabret derdi,sabretmekten başka çarem yoktu.Geçti herşey.En az hasarla atlattık ilk bebeklik zamanlarını.Hatta çok iyi bi şekilde atlattık,2.olsun,gözüm korkmuyor:)




Tabii evde yalnız olmamam da huzurlu olmamıza büyük etken.Üzerimden yük kalkıyor,en azından dışarı çıkacağım zaman Ceren'i nereye bırakırım diye düşünmüyorum ya da akşam ne yesek diye pek dert etmiyorum.Anladım ki çocuk yalnız büyütülmüyor...




Artık kendi başına bişiler yapabiliyor,oyalanıyor,eline kalemini kağıdını alıyor,kendi deyimiyle kayi (caillou) çiziyor.Baya da çiziyor hani,bi yuvarlak,üstünede iki tane noktamsı bişiler...

Üşgen,kaye,yuyaylak ne bulursa küpün içine atıyor.




En büyük keyfi takı kutumundan bileziklerimi alıp takıp,salına salına evde dolaşmak.Tamamen genlerden gelen kızsal durumlar var,inkar edemeyiz.Takı taksın,ayakkabı giysin,tütü giysin,saç tarasın...Engelleyemiyorsunuz.

Bi de şunu söyliyim,Ceren büyüdükçe ben anne olduğumu anladım.Bebekken emzir-uyut-kilo aldı mı-büyüyor mu gibi endişelerden dolayı zevkini yaşayamıyorsunuz malesef.Çocuk büyüdükçe,iletişime geçmek,beraber anlayarak bişiler yapmak,en azından bi kitabın resimlerine bakmak bile çok zevkli hale geliyor.

Umarım 4 ay sonra 2 yaşına girecek olan Ceren, terrible two vakasıyla bu söylediklerimi yutturmaz bana:))O zaman görüşürüz efenim:)

6 yorum:

  1. oyy cerenin o ilk pozuna,kareli gomleğine,kalpli çoraplarını yerim.bebeğin yanında da büyüdüğünü farkettik cerenimiz abla olmuş:)
    MAŞALLAH

    YanıtlaSil
  2. :))bu terrible two vakasi hepimizin korkulu rüyasi galiba. Ben bu emdimi,yeterince beslendimi,uyudumu gibi korkulari lohusalik döneminde yasamistim.Dönüp baktigimda o zamanlar bile herseyin iyi gittigini ve benim bosuna telas ederek bazi anlari kacirdigimi düsünürüm.. Keyifle okudum ;)

    YanıtlaSil
  3. Ne guel masallah size..
    İnsallah bizde bugunlerr geldiggimizde bende bu yorumlari yaPabilirim erkek cocugu korkutuyor gozumu:(

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar güzel anlatmışsın duygularını, bayıldım.. E hadi o zaman bekliyoruz ikinciyi :)))

    YanıtlaSil
  5. evet ya sinem.büyüdü valla,

    vintage duygular,belki biz abartıyoruz terrible two'yu,bakalım görücez:))

    yeşil erik,büyüdükçe geçiyo ya herşey,hiçç korkma!

    elif,hehehe söylemesi kolay:)

    YanıtlaSil
  6. oyyy bu dişleri bile yiyesim geliyo gittikçe daha şekerleşiyo bu cimcime...bu arada bugünkü börek süperdi annecinin ellerine sağlık,aşureyi de unutmayalım..

    YanıtlaSil

hadi sen de yaz fikrini!