20 Kasım 2011 Pazar

Ceren'in oyuncakları

  Ceren'e oyuncak alırken her anne gibi ben de araştırırım,incelerim,karşılaştırırım.Oynarken sıkılır mı,evde buna benzer var mı,gelişimine uygun mu ve de Ceren'e neler kazandıracak diye düşünürüm.Bazen bi rakadşta görmek veya ondan fikir almak çok işe yarayabilir.

Ceren,şu an 20 aylık.Şimdiye kadar ki kullandım ve de gerçekten çok faydasını gördüm dediğim ürünleri yazmak istiyorum,kararsız kalan annelere bir ışık olsun.İşte 3 sepet oyuncak içinden seçtiklerim:



Mesela,playskool'un ikili egzersiz arkadaşım olmazsa olmazlardan.Ceren 3 aylıkkken almıştım,zaten maşallah annesinin karnından çıktığından beri kıpır kıpırdır kendileri,bu oyuncakla hepten zıvanadan çıktı.Sallanan oyuncaklara her çarptığında müzik değişiyor.Aynasından da kendini gördüğü için heyecanlan-oyuncaklara çarp-müzik değişsin üçlemesi oluşuyor.Ondan sonra tutmayın gitsin:)




Daha sonra,bu seti aldım Ceren 7 aylıkken.İster inanın ister inanmayın bu setten 2 takım eskittik! Böyle şahane bi set olamaz,tamamen gerçek resimler kullanılarak hazırlanmış.Mini boyuyla bebeğin elde tutması için ideal.Nasıl diyeyim size,Ceren o kadar çok şeyi öğrendi ki bu setten.İlk baştan 2 tane kitabı kullandım ayına uygun olabilecek,mesela sözcükler ve şekiller gibi...İlerleyen aylarda daha uygun olanları çıkardım.

Adım adım setini daha önce de yazmıştım.O kadar memnunum ki...Çok isabetli bir karar olmuş abone olmakla.Her ay çocuğunuzun ayına uygun kitap ve bir kaç oyuncak gönderiyorlar.Arada anneleri de düşünüp,ajanda-dergi-kitap eklemeyi de unutmuyorlar.Çocuğuma ne öğretmeliyim,yaşına uygun aktivite ne yapmalıyım derdinden kurtarıyor bizi.Şu son 2 ayda Ceren'in ilgisi başka şeylere kaymış olduğundan son 2 sayıyı tam hakkını vererek kullanamadık,sanırım 9-21 ay arasındaki 1 sene kullanmak ideal.





Market arabası çok gerekli olmasa da içindeki sebzeler olmazsa olmazlardan :) Sebzeleri-meyveleri öğrenmesi açısından çok faydalı oldu bize.

Geçen sene Tüyap'tan aldığım bir kitap.Kalın sayfaları sayesinde tüm darbelere,diş geçirmelere rağmen yıpranması-yırtılması 1 seneyi buluyor:) İçindeki resimlere bakmak Ceren'in çok hoşuna giderdi.





Bu kitabı daha yeni 1-2 ay önce aldık,siz bizim gibi geç kalmayın hemen alın:) İçi yüzlerce resimle dolu.Ceren bu kitaba bayılıyor.

İlerleyen aylarda kullanmamız gereken,sizin de memnun kaldığınız ürünler varsa yazabilirsiniz!

2 yorum:

  1. super post. oyun arkadasim tavsiyesi tam bizlik olmus. en yakin zamanda alacagim nile.

    nils-mum.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Şu ilk sözlüğüm kitabı var ya; 6 aylıktan bu yana hala en sevdiği kitapların başında geliyor. 10 numara valla. Ayrıca çok da öğretici. Ben de tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

hadi sen de yaz fikrini!