26 Şubat 2011 Cumartesi

etkileyici bir film: 127 saat



Cuma akşamı kız kıza sinema keyfi:) aslında keyif diyemem son derece gerilim.

arkadaşım tüm filmeri gördüğü için bu film kaldı elimizde seçenek olarak.başta mırın kırın ettim,içim sıkılır konusunu biliyorum ben dedim.yanılmışım.

konuyu size kısaca özetlemem gerekirse,hikaye gerçek bir olay.outdoor adamı olan Aaron'ın kanyonlarda gezerken bir kayaya sıkışması.

evet sadece bu kadar,başka bi olay yok.tek bir oyuncu ve tek bir olayla şahaneler yaratılmış.çekim tekniği,kullanılan efektler,kameranın konumu,flashback ve müziklerle film sizi derinden etkiliyor.olay zaten başlı başına bunalım sebebi.film boyunca çok çok üzüldüm.içim acıdı.aslında anlayana çok derin mesajlar vardı.şu sayfadaki 192 no'lu yorumu okuyunca ne dediğimi anlayacaksınız.

son 20 dakikada bi bölüm vardı ki izleyebilen var mı o sahneyi merak ediyorum keza salonda kimse izleyemedi.ben de kabanımı kafama geçirdim ve de kulaklarımı kapattım.ama yine de her şeye rağmen sinemada izlenmesi gereken bir film!

eğer panik atağınız ya da klostrofobiniz varsa,hassas biriyim etkisinden kurtulamam diyorsanız gitmeyin!eğer gidip de ee çok sıkıldım,bu ne şimdi böyle? diyorsanız da gözüme gözükmeyin!şaka şaka:)

gitmeyi düşünmüyorum ama adamın hikayesini merak ettim diyenleri de buraya
alalım.

3 yorum:

  1. Son 20 dakikasını gözlerimi kısa kısa da olsa izledim, çok gerçekçiydi ama kardeşim yanımdaydı o bakamadı çoğu insan gibi.. Adamın çaresizliği beni çok üzdü hele gerçek bi hikaye olması daha da etkileyici.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle katılıyorum çok başarılı bir film.

    YanıtlaSil
  3. ıkı gundur ızleyeceğım ertelıyorum.
    artık yarına kaldı.

    YanıtlaSil

hadi sen de yaz fikrini!