29 Temmuz 2010 Perşembe

Açım uleynn!

by Dimitri Kozmo


çok açım çok.diyet diye bi belaya bulaştık sormayın gitsin.en son aile ziyaretimizde üzerime çok gelinmesi ve çeşitli benzetmelerde bulunulması üzerine acaip bi hırs içine girdim.nefret ederdim ay fazla kilom var,ay diyetteyim muhabbetlerinden,o ortamdan hemen uzaklaşırdım.yeme madem alma derdim.hepinizden özür diliyorum kardeşlerim,bu kilo ne menem bişiymiş.ne giyersen giy yakışmazmış,kollar bacaklar kütüğe dönermiş.hani demiştim ya şu postumda özledim diye,işte ben bu gidişle daha çoook özlerim o skinny jeansleri,yüksek bel etekleri,topuklu ayakkabıları.tosungiller familyasının son üyesi olaraktan bu gidişata bi son vermek istiyorum ve pazartesiden itibaren spor hayatıma yeniden başlamış olmanın müjdesini vermek istiyorum sizlere.hayırlı ugurlu olsun.bundan sonra kaç gr verdim postlarımla başınızı şişereceğim,itirazı olan varsa hemen şimdi söylesin ya da sonsuza dek sussun.

gözümün önüne ne yiyecekler geliyo bi bilseniz,tatlılar,çiğ köfteler,kebaplar.dün mesela spor çıkışı hayal kurdum,eşim arıyor 'hadi Köşebaşı'na' diyor ve ben yumuluyorum kebaplara..eve geldim,hayal kırıklığı,bir tabak salata karşıladı beni.ardından da tatlı niyetine K bar.

halbuki önceden böyle miydim ben?bir hamburgerin yarısında midem bulanırdı,iskenderin üstüne künefe yiyemezdim,hatta iskenderi de tam olarak bitiremezdim.hamilelikle beraber battı balık,yan gider moduna geçtim,ardından da ye,süt olsun derken Hollanda ineği oldum tam.ohh böyle lumbur lumbur yağ,yürürken bi göbeği hoplatma filan.

en kötüsü de bana acıyan gözlerle bakılması.vay be,kızcağız neydi ne oldu bakışları.dün yoga hocası yoktunuz uzun zamandır dedi..hıı,çocuk doğurdum da,fazla kilolarımı vericem dedim. kilo almak çok kolay da vermek çok zor diyerek acı bi gerçeği yüzüme vurdu.dilin mi aşınacak 'yoo gayet iyi gözüküyosunuz,verirsiniz hemen 'desen.bak oraki çocuk gayet iyisiniz dedi gözüme girdi,aferin. neyseki okuldaki arkadaşlarım beni hamileyken tanıdıkları için ne var halinde canım,gayet iyi gözüküyosun diyolar.canlarım benim.belki de moral vermek için öyle diyolar,bilemicem,vebali boyunlarına :) işin kötüsü ben ne giycem okul açılınca,yaaa n'olur,tekrar beli lastikli hamile pantolonumu giymek istemiyoruumm!

Ebru Şallı'yı,Çağla Şıkel'i tebrik ediyorum,2.bebeğimde onların izinde gideceğime söz veriyorum!

canım sütlaç çekti,bi markete gidip geleyim.miniğe süt olsun di mi?

dipnot: içim de hiç rahat değil hani,süt meselesinde bi sorun olur diye:/

15 yorum:

  1. Cok tatli anlatmissin ya
    ama ilerdeki kendimi gordum itiraflarinda aci bir tokat gibi yuzume vurdu banada bugun isyerinde bi abla 9 aylik gibi duran gobegini gormeden bu ne hal masallah 2 degil 7 aylik gibisin dedi bende kendimi durduramadim sende daha doguramamis 2 yasindaki oglunu icinde buyutuyor gibisin dedin arkasindanda kahkayi basip bi hamileye kiloyla ilgili espiri yapilmaz sekerim dedim cok hainim cokkk:))

    YanıtlaSil
  2. öncelikle seni yakından gören biri olarak hiçte kilolu durmadığını gayet fit gözüktüğünü söylemek istiyorum
    tabii ki her insan kendini bilir...

    ben bir kaç gün diyet edeyim dedim sütüm azalır gibi oldu korktum hemen geri dönüş yaptım ama inşallah sana öyle olmaz.. azmin kırılmaz...

    hadi bakalım çıtır olacaksın illa ol madem :))

    YanıtlaSil
  3. ben de diyetteyim..hikayem seninki ile aynı..kızım 11 aylık..hamileliği 7,5 kilo ile bitirdim ama sonrasında süt az artsın diye yemediğim kalmadı ve mide büyüdü sanırım.. artık kızım emmeyi bırakınca pazartesi itibarıyla başladım..sana da bana da kolay geleee :))

    YanıtlaSil
  4. arkadaşım üzülme... hele emziriyorsan müthiş güzel kilo verirsin... ayrıca sütüne de hiçbirşey olmaz ben 16 kilo vermiştim ufak çaplı bi diyetle. 1600 kalori falandı. süt için bol bol ılık su ve ısırganotu çayı iç. gözlerine inanamayacaksın hem sütüne hem kendine...

    YanıtlaSil
  5. hani emzirirken kilolar gidiyordu...
    ben hiç öyle bişey görmedim: (
    sadece doğumdan altı ay sonra yüzüklerim oldu.çok şişmiştim ama çoook...

    YanıtlaSil
  6. o kadar güzel anlatmışsın ki ben de yeni doğum yaptım 4 aylık oğlum var pek de yeni sayılmaz galiba dğum sonrası hemen zayıflıycam sanyodum ama olmadı göbeim hiç kalmadı ama bana bir kalınlaşma geldi sanki rahat rahatgiyinemiyorum kendi ailem çok iyi olduğumu söylüyo ama eşimin ailesi kilomu veremediğimi ima edip duruyor sonra da ye sütün olsun çocuk zayıf diyolar bu nasıl bir çelişki anlamıyorum

    ozzy

    YanıtlaSil
  7. bende sana haksızlık yapıldığını düşünüyorum.öyle alay konusu edilecek bir tarafın yok.ama spor yapman ve diyete girmen bencede güzel çünkü insan kendini daha iyi hissetmek istiyor. arkandayım.şu çocuğumu doğurayım biraz geçsin benimde kontolü elime almam lazım. zira daha 4 aylığım ve kendimi 9 aylık düşenemiyorum. heralde doğuma vinçle götürürler.

    YanıtlaSil
  8. yesilerik hayırlı olsun bebeişin,haberim yoktu.aman bacım dikkat et yolun başındasın,ben 7 aya kadar çok az kilo almıştım.ama son 2 ay iştahım bi açıldı:(

    eymen'i annesi,saol canım moral veriyosun:)

    shoppin bag,sana da hayırlı olsun diyetin:)

    iki dirhem bi çekirdek,çok sevindim ya böyle güzel bi örnek olmasına.ama ben kafama göre yapıyorum,bi diyetisyene gitmek lazım:(

    ecece,yok canım emzirirken kilo filan verilmiyo.

    ozzy,aynı zamanlarda dogurmuşuz:)göbegin kalmadı demek ne güzel.benim var:( bölgesel zayıflamaya giricem.

    deniz,sana da tavsiyem bacım diyetisyene filan gidebiliyosan git,hamileleik döneminde kilo alma aşırı,sonra zor oluyo.

    YanıtlaSil
  9. ayyy banada doğumdan sonra bir kaç densiz bir tane daha mı doğuracaksın demişti :( nasıl sinir olmuştum...şimdi doğumdan hiç kilom kalmadı eski kiloma 52 ye geri döndüm ama ozzy'nin dediği gibi insan kendini yine de farklı hissediyor..ufaklığa bakacak birisi olsa ben de giderim valla spora,bir gün bile gitsem kendimi iyi hissediyorum :)sütüm azalır diye de korkma bence sütü yapan su değil mi zaten bol su içince sorun olmaz...çok öpüyorum sizi :)

    YanıtlaSil
  10. Canım daha yeni doğum yaptın ama sen ya. Bunu bu kadar takmaman gerekiyor bence . 9 ayda şişiyorsun, bu şişkinliği de öyle hemen vermeyi düşünme . Hırs yaptıkça daha da yeme isteği uyanır her zaman.
    Bence bahanelerin en güzeline sahipsin, keyfini çıkar.
    Bi de bence anne olduysa bir kadın bence azıcık "anne" kıvamında olmalı . Eşin de sorun yapmıyorsa rahat ol ve zamana bırak, birazcık dikkat ederek verebilirsin. İşe de başlayacaksın zaten, ev, iş, bebek derken o tempoda haydi haydi vereceksin zaten.

    YanıtlaSil
  11. ben 23 yaşındayım ergenlikte tam 80 kilo olmuştum abooow görmen lazım kendimden tiksiniyordum, kilolu insanlardan nefret ederim birde ben. O zaman diyetisyen falan yok gitmiyor resmen yapıştı kaldı. Ama bir görsen 15 yaşındayım senden falan yaşlı duruyorum utanıyorum yani yok dedim olmayacak bu böyle. Kendi kendime karar verdim bir kere k-bar, market sütlacı falan bırak, çikolatadan uzak durma ama tatlandırıcıdan kaç.Sonra 7den sonra acindan geber ama yeme kesinlikle bu çok önemli ama korkma iki haftada alışacaksın ve yiyemeyeceksin. Sabah kahvaltında meyve yemeye dikkat et, normal kahvaltıda yap ama meyve eksik olmasın sofranda sabahları, her gün 1 saat yürü bebek varken zor deme bebek arabasıyla yürü amaç maraton koşmak degil nasılsa:)

    Ben şuan 172-54kgyim ve emin ol iskender, kebap yerim hemde patlayana kadar hani metabolizma falan değil emin ol annem geçen yaz denedi 15 kilo verdi şimdi hala o şekilde yaşıyor ve çok daha dinç hissediyor kendini:)

    YanıtlaSil
  12. aaaa ben çok erken buldum diyete girmeni canım benim kızım 8 aylık emio diye yapmadım diyet bende 56 kgdim boyumda 173 şuan 64üm inan çok rahatsız oluo insan ama katlanıorum yeni yeni düşünmeye başladım diyeti geçenlerde kalçamı ölçtüm 100 cm çıktı 10 cm kalınlaşmış belimi hiç sölemiycem. fekat yinede çok güzel göründüğümü düşünüyorum seninde resimleri gördüm süper bence eskiyle kıyaslayınca tabiki insan bi garip oluo incecik düzgün bi vücut ama sen bi prenses dünyaya getirdin senin yerinde olmak isteyen ne çok kadın var keyfinden kilo almadınya yinede çok şükür zayıfız sadece fazlalık var ve gevşemiş kaslar 2 ayda toparlarsın ama cerenin senin sütlerinede ihtiyacı var

    bende eski halimi çok özlüyorum eski resimlere ve kıyafetlerime bakıp iç geçiriyorum ama bu zor bişey değil spor ve diyetle hallolur önümüz kış kışın güzel bi diyet ve sporla yaza bomba gibi girebiliriz
    sende biliosunki anne sütünün yerini hiç bişey tutmuo gevşek bi diyet düzenli bi spor emziren annelere daha uygun sanırım kesilen sütte geri gelmio

    YanıtlaSil
  13. Ee, Ceren'e kim bakıyor? Bakıcı mı başladı?

    YanıtlaSil
  14. Canım çok güzel anlatmışsın ya,okurken çok güldüm!
    Ben de daha doğum yapmadan düşünmeye başladım inan,kiloları nasıl vereceğim diye:))Zaten aksi gibi ne zaman diyete başlasan serap görür gibi yemek görmeye başlıyor insan!

    YanıtlaSil
  15. sümeyyecim çatlatacak mısın insanı:)eski kilona döndün demek:)

    zühracım heheh 'anne' kıvamı süper bi yaklaşım:)

    kalüfer böcüğü süper kilo vermişsin yaa!tebrikler.

    kozmocum,eşim bakıyo akşamları gidiyorum.

    kitap kurdu,aman kilona dikkat et vermek zor bak:)


    iremmiss,ben de 173boy 58 kg idim..şimdi 68:( 60kg olsam iyi,sütte bi sorun yok bakalım şimdilik.gidişat gösterecek.

    YanıtlaSil

hadi sen de yaz fikrini!