6 Nisan 2010 Salı

anne adaylarına tavsiyeler

poh poh perisi arkadaşım,çıtır annemin tavsiyelerde bulundugu iletilerini zevkle okuyordum.o yüzden ben de anne adaylarına nacizane tavsiyelerimi,çok kullandıgım ürünleri yazacagım:)resimsiz bi post olacak kusura bakmayın,bloguma post yazdıgıma şükredelim:))

öncelikle kıyafet konusundan bahsedelim.çok endişelenmiştim.aldıklarım çok çabuk küçülecek diye.yok canım,döve döve giyiyoruz kıyafetleri:) çünkü her gün kirlense de kirlenmese de baştan aşagı kıyafet değiştiriliyo.hee bazen günde 2-3 kez değiştirildiği oluyor ufak kazalardan dolayı:)çıtçıtlı body'ler,tulumlar,alt-üst takımlar çok kullanılıyor.bodyleri mothercare'den almıştım,hiç tavsiye etmem,yakaları acaip açılıyor,arkasını önüne getirerek giydiriyorum artık.chicco derim kesinlikle!!

ufak,mini boy çorap almanızı da tavsiye ederim.en küçük çorap bile büyük geliyo:)penye battaniyler favorim bi de.hafifçe sararak kundak olarak kullanılıyo.havuzlu handan ve chiccodan almıştım.

eldiven ve şapkaya da banyo yaptıktan sonra ihtiyaç duyuluyor.banyo havlusu da 2-3 tane bulunmalı elinizde.mothercare'den 3lü pakette almıştım ben.

en çok kullandıgım ürünlerden biri de arzumun ördek şeklindeki termometresi.oda ve su sıcaklıgını ölçüyor.hastanede,evde,banyo zamanı o kadar sık kullanıyoruz ki..

elimden düşürmediğim ürünüm ise medela göğüs pompası.emzirdikten sonra mutlaka sağıyorum,kalanları da içsin Ceren hanım diye:) geceleri sağıp veriyorum,kaç cc süt çıktıgını hesaplamak için:) iyice hesap kitaba vurduk süt işinde:)ayrca medelanın süt kaplarını aldım.biberon olarak da dr.brown's kolik önleyici biberon!

bebek bezi olarak kesinlikle ultra prima diyorum.çeşitli markalar kulladık.önceden stok yaptıgımız için çeşitli markalardan:)acaip bez tüketimi var haberiniz olsun!ıslak mendil olarak da unibaby'nin ıslak pamuk diye geçen mendilini kullanıyorum.canbaby'nin alt değiştirme örtüsünü de kesinlikle tavsiye ediyorum!

süt arttırıcı olarak da hiç bişi tavsiye etmiyorum:)kuru soğan,bulgur pilavı,milupa ve humana'nın still tee'leri,ısırgan otu ve rezene çayları,GNC ısırgan ve malt kapsülleri,malt içecekler falan filan hiç birini tavsiye etmiyorum:)bünyemi de tebrik ediyorum bu arada,ne bünye varmış kardeşim bende yaa!!

devamı gelecek..

8 yorum:

  1. Böyle deneyimli annelerden yeni anne olmayı düşünen bizlere faydalı bilgiler gelmesine çok seviniyorum!Çok teşekkürler!Bilgilerin devamını beklerim:)

    YanıtlaSil
  2. Hayret okadar şeye sütün artmadımı:))su iç tatlım bol bol:)))

    YanıtlaSil
  3. Maşallah de bünyeye :) Çok öperim Cerencan'ı

    YanıtlaSil
  4. Sude nazın annesine katılıyorum sütü sadece su arttırıyor o neden le bol bol su iç.

    YanıtlaSil
  5. yaşasın anne gücü :) bu arada ben de dr brown kullanıyordum ya attım çöpe bpa mevzuundan...

    YanıtlaSil
  6. kaçıncı ayda almak gerek acaba ben daha 2 tanecik şey aldım bademime acaba almalı mıyım beklemeli miyim daha bilemedim

    YanıtlaSil
  7. yok bünye sağlam,60ml'den fazla süt üretemiyorun:(vitamalt almayı da reddediyorum hala..sanırım yakın zamanda onu da denicem.

    aa dr.brown bpa free değilmi:(

    bebek kıyafeti hemen alma,şööle 7 ay filan olsun,bebeğin kaç kg doğacagı hakkında fikrin olsun öyle.mesela ceren 3,5kg ve üzeri doğsaydı kıyafetler elimizde patlıcaktı.zayıf doğdugundan rahat rahat giydik.ancak havludur,battaniyedir o tür şeyler önceden alınmalı.bitmiyo çünkü aınacak şeyler..masraf da hiç bitmiyo,esas doğduktan sonra masraf başlıyor:))

    YanıtlaSil
  8. tavsiyeleri yaza yaza bir hal oldum, ne zaman pratiğe geçicem acaba? sanki hep içimde kalacakmış gibi hissetmeye başladım artık:))

    YanıtlaSil

hadi sen de yaz fikrini!