23 Şubat 2010 Salı

yolunacak kaz!



çok sinirliyim çok.resmen bebek bekleyen insanları yolunacak kaz olarak görüyo bu hastane!!tamam,konu sağlık ve de bebiş olunca düzgün bi hastanede takibe başladık,ne test isterlerse tamam dedik yaptırdık,fiyatını şunu bunu sormadık,ince eleyip sık dokumadık.muayene ücretini hiç söz konusu bile etmedik,sonuçta rutin kontrol şart.ama artık abarttınız!! NST denilen aletle bebeğin kalp atışını ve benim sancım olup olmadıgına bakılıyor.tamam güzel ama her NST'ye girdiğinizde ekstra para ödemek zorundasınız muayene ücretinin dışında,öyle az buz bişi de değil,her hafta giriyosunuz NST'ye ve ilerleyen günlerde 3 günde 1 girecekmişim.yok artık girmiyorum kardeşim!!verdiğim para yüzünden kasıldım zaten kasılacagım kadar,NST'de kasılmam çıkmış kimin umurunda?istemiyorum,kaçımızın annesi NST ile takip edildi.hepimiz zamanımız gelince doğduk paşa paşa.sancım gelirse zaten zart diye doğmuyo ya bu.yok nişan geliyo yok suyun geliyo.aaaa sinirlendim ama!

zaten bu yeni nesil veletlere de gıcık oluyorum ben :P aldık güzelce ıslak mendil totosu için,ay yok ıslak pamuklu mendil gerekirmiş.hap yap,para kap.bu da güzel,gittik aldık unibaby'nin ünlü mendillerinden huggies neyine yetmiyosa!yazık biz rezil büyümüşüz,zamanımızda bırakın ıslak mendili hazır bez bile yokmuş.

şampuan filan alıcam,off içinde paraben olmayan lazımmış.mustela alacaktım,içindeki madde erken ergenliğe neden oluyomuş.sebamed alınacak.annem beni hangi antialerjenik şampuanlarla yıkadı merak ediyorum,yoksa Amerika'dan filan mı sipariş vermişti Iherb'ten filan:))

kıyafetleri sıvı deterjanla yıkanıp ütülenecek.gıcık gittim yapmıyorum kardeşim!

anladım ki anne olmak için koca bir yürek,baba olmak için de içi dolu bi cüzdan gerekiyormuş.

18 yorum:

  1. çokoprensescim ben Lal'in poposunu doğduğundan beri yıkıyorum akşamları da ıslak pamukla siliyorum tabi ki pintiliğimden değil böylesi sağlıklı olduğundan sadece bir paket dışarıda kullanmak için aldım o kadar...

    bir de parabenden haberim yok benim yaa acaba var mıdır kızımın şampuanında bakmaya korkuyorum :(

    YanıtlaSil
  2. hahaha :) ne kadar dogru söylemişsin cnm birçoğumuzun annesi doktora bile gitmemiştir şimdi şu hale bakın bir de :))

    YanıtlaSil
  3. sonuna kadar haklısın Ayşecim.Ne denirki... Bu aralar bende doktorlardayım 4 tane özel hastane gezdim,hepsi para tuzağı,birde insan sağlığıyla öyle bir güzel oynuyorlarki... :( İnat ettim gittim Cerrahpaşaya sonunda kendimi emin ellerde hissettim.Şimdi moral olarak daha iyiyim...
    senin durumun farklı tabi ama hastanelerin durumu hep aynı,düşmeye gör...
    sağlıkla gelsin Ceren bebek... :)

    YanıtlaSil
  4. AA nts'ye paramı??ilk defa duydum olurmu canım öyle saçmalık..nerde görülmüş..Vallahi şaşırmış bunlar konu sağlık olunca yoldukça yoluyorlar dediğin gibi..Bizde az yolunmadık zamanın da ama açtım gözümü:)))

    Sebamet tavsiyedir..konak oluşturmuyo diğer şampuanlara oranla..Annelerimizin zamanında bukadar katkılı ürünler yoktu şanslıydık galiba..Birde dalin sıvı deterjan şiddetle öneririm..

    çok çene yaptım kaçtım:)))sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Yaa bu özel sağlık sektöründen allah bizi korusun, ellerine düşürmesin.. Çok haklısın ayşecim ya benimde annem abime hamileyken özel mhastaneye gitmiş, tabii o zamanlar bizim orada bir tane ufak özel bir yer varmış, adam senin çatın dar deyip sezeryan olacaksın demiş, annem hala söyler o doktora inandım, sezeryan oldum diye, sonra benide sezeryanla doğurmak zorunda kalmış tabii. Para alsınlarda işte bizde kobay gibi yatalım orda :///

    YanıtlaSil
  6. Merhaba. Artık her gün blogunu ziyaret etmeyi görev haline getirdim.Yazdıklarını okuyunca kendi kendime güldüm. Her hamileye akıl veren çok olur.Hamileler de yazık vicdan azabı duymamak için her denileni yapmak ve almak isterler. Ben 2 hamilelik yaşadım. İlkinde senin yaşadıklarını aynen yaşadım. Ama 2.sinde kendi bildiğim hep doğruydu. NST ye devlet hastanelerinde de girebiliyorsun. Özeller tamamen para tuzağı. Doğum için mutlaka özel bir hastaneyi tabi ki tavsiye ediyorum. Doğum şeklin belli mi bilmiyorum. Ama hafta da bir girdim ben NST'ye. Her DR'un takibi farklı oluyor ama. Çok takılma. Oluruna bırak. Malzeme yönünden de çok endişelenme. Sonuçta bu ülkede kaç çocuk bizimkiler gibi yetişiyor.
    Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  7. ahh şu hastaneler yok mu ne koparabilirsek kardır mantığı!!
    insanı delirtiyorlar ama bu bebek doğunca da değişmeyecek. hemen her şeye dünya kadar test yaptırıyorsun. genelde sonuç "bir şeyi yok" oluyor ama anne yüreği dayanamayıp her seferinde de yaptırıyorsun..
    bebek malzemelerine gelince boşverrrrr derim sana. sen de ne güzel yazmışsın "biz öyle mi büyüdük" diye. ben sana daha iyisini söyleyeyim. bak bakalım çevrene kaç çocuk böyle büyüyor. parasızlıktan aç kalıyorlar biz de nelerle uğraşıyoruz..
    bebek doğduğunda eğer allerjik bir reaksiyon göstermezse, poposu pişik falan olmazsa orta halli bir bez bir de ıslak mendil yeter. tavsiyem, her alt değiştirmende yıkamandır..
    çamaşırlara gelince biz hevesten hepsini yıkayıp tek tek ütüledik. dokduktan sonra sadece yıkadık. bir şey oldu mu!! hayır. sadece deterjan olarak sabun tozu kullandık(hacı şakir) o kadar..
    ayyy ben de akıl verir gibi oldum ama neyse..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. poh poh perisi,ohh yıka ve çık :)en güzeli:)

    cicibebe,öyle canım,şu anda bile var malesef doktor yüzü görmeyen hamileler.

    tubacım geçmiş olsun sana da :(

    sudenezın annesi,nst'ye para,hem de muayene ücreti kadar.toplamda oldukça fazla tutuyor:( ama elimiz mahkum veriyoruz.

    queencim,şu anda o kadar çok dr var ki 'ben sadece sezeryan yaparım ona göre' diyen..

    zühracım takipte kal:)haklısın ne derlerse yapmak durumundayız,ilk bebekte insan 'acaba' diyor.

    şekercim,haklısın geçmiş zamanı bırak şu anda bile biçok çocuk rastgele büyüyor.işte insan hevesleniyo ama fazlası zarar:)boguyo beni.

    YanıtlaSil
  9. Benim de son haftalarda NST ye haftada 2 kez girmem gerekiyordu ama ben evimin yakınındaki hastaneye gidip sadece NST ye girip raporu doktora götürüyordum. Böylece ekstra muayene parası vermiyordum. Benim özel durumumdan dolayı ( preeklemsi) son 3 gün günde 2 kez NST yaptırdım. İyi ki de yaptırmışım çünkü sancılarım başlamış ve ben anlamamışım.Boşver fazla takılma, o kadar çok detay var ki. Bir ülkede bu kadar çok özel hastane olunca olacağı budur. Annelerimiz bizi böyle büyütmemiş ama devir onların ki gibi doğal değil. Yediklerimiz bile hayatımızı nasıl etkiliyor bir bilsen. Sen bunları boşver.Hamileliğin son günlerinin tadını çıkar, ileride bunların hesabını kızının yanaklarından bol bol öperek sorarsın :)

    YanıtlaSil
  10. özlemcim,sonuçta girmeye devam edicem bebişim için.ama benim kızdıgım astronomik rakamlar,1 ayda muayene+nst 1000tl gibi bişi tutacak.enayi yerine konmak kızdırıyo beni.

    YanıtlaSil
  11. ahahah çok güldüm okurken.. haklısın tabiki bebişler önemli ama pekte abartmamak lazım ortasını bulmak. yok mustela falan hikaye eğer alerjisi olursa ona göre bakarsın sen cüzdanına göre olanı seç.. hastane içinde herşeyin fiyatını önceden sor anlaş derim.. öpüldünüz..

    YanıtlaSil
  12. merhaba çokoprenses,
    ben de en son doktor kontrolümde "hadi bi de nst ye alalım" dedikleri zaman 31.haftamda ilk nst deneyimimi yaşamış oldum. özel bir polikllinkte olduğum için ücreti 100TL idi, SGK lı olduğum için 65TL ödedim. Sonra ortağım sağolsun beni uyardı, maalesef çoğu yerde çok pahalıymış bu NST ve her seferinde para ödüyormuşsun. Anadolu Yakası'ndaysan eğer ANKA diye bir özel poliklinik var Koşuyolu'nda , orada belirli bir ücret karşılığında(emin değilim ama geçen sene 160TL imiş yine o civarlardadır sanırım)istediğin kadar NST ye girebiliyormuşsun. Yani doğuma kadar hergün de girsen sabit bir ücreti tek seferde veriyorsun. Sonra NST sonucunu kendi doktoruna fakslayıp telefonda bilgi alabilirsin. Ben öyle yapmayı düşünüyorum, haftaya ANKA ya gidip ücreti net olarak öğreneceğim, blogumuzda da yazacağım öğrenince.

    YanıtlaSil
  13. benim doktorum özel, NST ücreti olarak 50 tl. alıyor muayene de 200. Sağlık sigortamız karşılıyor hepsini allahtan,yine de her defasında NST parası alınması çok saçma çok matah bişi sanki. Dediğin gibi insanların zaaflarından yararlanıp bir güzel kullanıyolar bunu.
    Bu arada şimdi aklıma geldi benim bebekken her şeye alerjim varmış, mamalarım bile Almanya'dan geliyormuş burdaki mamalar alerji yapıyormuş bana, annem neler çekmiş benim yüzümden!bizimki de her şeye reaksiyon veren bi bebek olmaz inşallah:))

    YanıtlaSil
  14. biçok hastane nst için para almıyomuş.napıyolar ki nst'de?hemşire baglıyo karnına kemeri,oldu bitti,yat uzan 20 dk.ben de devlet memuru oldugum için muayene+nst'ye 115 veriyorum.bazı arkadaşlar 30-40 liraya hallediyomuş:)ayda bir,15 günde bir hiç koymuyo da,gelecek haftalarda 3-4 günde bir girmem gerekince nst'ye işte o zaman anam ağlıcak:))

    YanıtlaSil
  15. nst 160 tl imiş normalde bizim hastanede,devlet güvencesi olmayanlara allah kuvvet versin.

    YanıtlaSil
  16. Aradan aylar geçmiş, Ceren gelmiş, kocaman kız olmuş, eminim bütün bu yaşananlar akla bile gelmez olmuştur:) Ben şimdi ikinci bebeğimi beklerken, şöyle bir gerilere gidip geleyim dedim ve bu yazıya rastladım.

    İlk hamileliğimde sadece 1 kez NST'ye bağlanmıştım. Pek de uzun sürmemişti. Sonra hiç gerek olmadı. Doktorum özel muayenesinde NST'ye bağlıyor ve bunun için ayrıca bri para da almıyor. Şimdi yazıyı okuyunca acaba sadece para almak için mi bu kadar sık bağlanıyor insanlar diye düşündüm doğrusu.

    Ama insan ikincide gerçekten daha deneyimli, daha rahat, daha bilgili oluyor.

    YanıtlaSil
  17. Ahahha vallahİ bizde eşimle sürekli bunları konuşuyoruz.Bir düğün ikincisi bebekte insanlar çok düşünemedii için para saçarak yürüyorz sanki :) Bende şuan acaba abartyrmuyum diye düşünmüyor değilim.. merrapunzel.blogspot.com bende bloguma beklerim buarada

    YanıtlaSil
  18. Ben de bugün ilk kez gireceğim merak ettim nasıl bir şey olacak acaba diye; okudukça sinirlendim.
    Bizim hastanede sadece nakit para aldıkları için genelde önceden söylüyorlar ekstra ücret alacaklarsa; söylemediklerine göre almayacaklarını varsayıyorum ama bu özel hastanelerin işi belli olmaz. Bir de çok zam geldi; bizi etkilemedi şimdilik ama umarım son anda bir şey çıkarmazlar

    YanıtlaSil

hadi sen de yaz fikrini!