26 Şubat 2012 Pazar

19 Şubat 2012 Pazar

Pazar Neşesi

Bizim evin şebeği :)





18 Şubat 2012 Cumartesi

#BenimKahramanımSensin



Yazacaklarım birikti de birikti.Ancak günlerdir kafamı toparlayamıyorum,kendime yeni geldim desem yeridir...

  Sosyal,yazılı ve görsel medyadan takip ediyorsunuzdur Gamze anneyi...Rahatsızlığını duyduktan sonra,blogundaki yazıları okuyup hepiniz gibi dağıldım ben de.Bencillik yaptım aslında,onun durumuna kendimi koydum,kafamdan düşünceleri atamadım: Ya bana bişi olursa?

Bana bişi olursa anam ağlar,gerisi yalan ağlar.Çoluk çocuk büyür bi şekilde.Siz yine kalkıp işe gidersiniz,akşam dizinizi izlersiniz,kapıcı aynı saatte çöp toplamaya gelir,tatilinize gidersiniz,bayramlar gelir geçer,üzülürsünüz sevinirsiniz.Yani hayat akar gider...

  Ancak olay burada bunları düşünüp üzülmek değil.Bir insanın hayatını kurtarmak.Şu anda ülkemizde bir çok kişi organ,bir çok kişi ilik bekliyor.

  Gamze de ona uygun ilik bulunursa evladını büyütecek,okula gönderecek,üniversite sınavına girmeden önce okunmuş pirinç yedirecek,arkasından dua okuyacak,askere gönderecek,evlendirecek,torun sevecek...

  İşte o hayat kurtaracak ilik sende,bende,içimizden birisinde.

  Maalesef ilik bankalarında çok az örnek var şu anda.Okan Bayülgen  de açıkladı,duymuşsunuzdur,Almanya'da nüfus 80 milyon,bağışçı 4.5 milyon.Hele o yıldızımızın barışmadığı Kıbrıs Rum Kesimi,nüfus 800bin,bağışçı 100bin.Orana bak!

  Bizim ülkemizde mi? Nüfus 75 milyon,bağışçı 35bin.

  Gamze anne bir imge burada.Onun gibi niceleri var umutla bekleyen.Vereceğiniz 1 tüp kan ile bir hayat kurtarabilirsiniz.

  Eğer bağışçı olmak istiyorsanız: 18-50 yaş arası ve 50 kg üstü olmanız gerekli.Anemi olanlar ve sarılık geçirmiş olanlar bağışçı olamıyor.Şu anda da herhangi bir hastalığınızın olmaması ve düzenli bir ilaç kullanıyor olmamanız gerekiyor.

   İstanbul'da Çapa Tıp fakültesindeki ilik bankasına bağışlayabilirsiniz.Dekanlık binasında bu merkez.Bir form doldurup,bir tüp kan ile bağışçı olabilirsiniz.

Hepinize sağlıklı günler,bilinçli bir toplum olmamız dileğiyle...

5 Şubat 2012 Pazar

Annecee'den Tütü Hediye

   

Yaptığım tütülerden hediye vermek istiyorum 1 kişiye.Bunun için lütfen annecee.com'a tıklayınız:)

Şimdiden söyleyeyim,1 kişiye de kendi blogumdan hediye vereceğim,çok yakında hem de:)

1 Şubat 2012 Çarşamba

Büyük Yatak

  Şu postumu hatırlıyor musunuz?Vay be 2 sene olmuş...Ceren doğdu,büyüdü,konuştu,yürüdü,kreşe başladı.Ve o küçük bebek yatağı kalktı,yerine Ceren'in deyişiyle büyük yatak geldi.Hiç sevmiyorum bu lafı ama zorla söyletiyor insana ,zaman çok hızlı geçiyor...