25 Temmuz 2011 Pazartesi

Neden İsveç?

  Atalarının vikingler olmasından başka benim bildiğim araştırdığım pek bi ilgi çekici tarihleri olmadığı halde şehrin dört bi yanına müzeler açıp turist çekmeyi başardıları için..Yaptıkları binalarda,alt yapıda 100 yıl sonrasını da düşünerek hareket ettikleri için..Tasarımla kafayı yediklerini görmek için..Yaz aylarında beyaz geceleri yaşamak için..Annelere gösterdikleri saygı için..



















































7 Temmuz 2011 Perşembe

Çılgın proje:Cerenle yurtdışı tatili



Yaptık valla bi çılgınlık,Ceren'i de alıp gidiyoruz.Aslında planımız daha farklıydı,farklı 2 ülke gezmekti hedefimiz.Hatta oteller ayrılmıştı.Ceren'i de bırakacaktık.Canım hiç de istemiyordu onu bırakmak,çünkü çookk düşkün bana,içim cızz ediyordu düşündükçe.Psikoloğa danıştık,şu an için anne-babadan ayrılması çok etkiler dedi,4-5 yaşına kadar bırakmayın dedi.Biz de rotayı başka bi yöne,çocukla çok rahat gezilir denilen Stockholm'e çevirdik.Nerden mi esti İsveç?İkea'dan zaten aşinayız,H&M'nin anavatanı,e bizde de bi kuzey hayranlığı var,eş dost tavsiyesi,uzman görüşü derken ayarladık her şeyi,topladık pılıyı pırtıyı,gidiyoruz.Yanımızda da sevdiğimiz dostlar...

Şu an için nereleri gezeriz,neler yaparız biraz kafamızda belirdi.Amaaa Ceren'le gidiş dönüş uçak yolculuğu nasıl olur,gezerken sorun çıkartır mı bilemiyorum.Açıkçası korkmuyor değilim.

Acil çözüm planları şimdilik hazır.Hülya'dan sling aldık,pusette sıkılırsa sırtımıza alırız diye.Marketten her türlü kraker,lolipop alındı oyalamak için.Emzik sayısı arttırıldı.Orada market yokmuş gibi sütümüz,yoğurdumuz,kavanoz mamalarımız stoklandı.

Havalar bu aylarda geç kararıyormuş,23 civarı mesela.Biliyor musunuz İsveç 24.000 adadan oluşuyormuş,Stockholm ise 14 adadan.İlginç bir deneyim olacak bizim için.Dönüşte 'Neden İsveç' ve 'İsveç rehberi' gibi alışıldık postlarımla dönerim:)Hadi eyvallah.

5 Temmuz 2011 Salı

Vatana millete hayırlı olsun!

Babası görmesin ama bizim kız makyaja başladı.



 Saçını kuruturken oturttum şifonyere,hani durmuyo çok hareketli ya.Belki oturur 2 dakika dedim verdim eline fırçayı,bir de ne göreyim!




Terliklerimi bulur giyer,allığımı bulur makyaj yapar.Bi mağazada toka veya ayakkabı gördü mü basar çığlığı istiyorum diye.Daha erken değil mi,şöyle 20 yaşına filan gelseydin be yavrum.



1 Temmuz 2011 Cuma

Her eve lazım!

Acaip cadı bir kız yetişiyor,oğlan anneleri hazır olun!



Hani 'çocuğunuza hayır demeyin,yaratıcılığını köreltmeyin' diyorlar ya,sakın uymayın.ben hayır demedim,tepeme çıktı.Masanın üzerine çıkmasına 1 kere izin verdim ve herşey bitti!Geçen gün bi sünnet düğün yemeğine gittik,bizim masada şenlik vardı.Dökülen meyve suları mı dersiniz Ceren'in ayağının girdiği salata mı?Hele geçen gün Kanyon'a gittik arkadaşla,zaten bi girdiğimizi bi çıktığımızı hatırlıyorum,illaki yürüyüp Paşabahçe mağazasına girecekmiş hanfendi,tam da yerine yani.



Dediğim dedik,parmağında oynatıyor.Ama yüksek sesten de anlıyor.Yemek yemediği ya da oto koltuğuna oturmak istemediği zaman bi hıııı yaptım mı sus pus kesiliyor.Kendini affettirmek için anniee diyip sarılıyor,ah ah canım benim,kıyabilir miyim ben ona.




En zor dönemi 1-2 yaş arası demişti bikaç arkadaşım.Gerçekten bu yaz zor geçeceğe benziyor.Evde durmak istemiyor,napalım gezenti bi ailenin ferdi olarak normal diyoruz.Parka gidiyoruz,çocuklara sataşıyor,abisiiii,abisiiii diye koşturuyor.Milletin bisikletine saldırıyor.Topa da artık goggo diyor,goggo goggo diye koşturuyor.




Zaten rahat rahat yemek yiyemiyoruz aylardır,alışkınız da,artık sofraya da oturamıyorum.mamani diye bişi tutturuyo,illaki eline çatal alacak,yemeği karıştıracak ama illaki benim yemeğimi.Yese gam yemeyeceğim,sadece oynasın,aman mazallah ağzına bi lokma yemek girer!



Öyle köfte möfte ver eline yemez,boğazına takılır,pilav filan mı aman Allah korusun.Amaaa ver eline çikolata,kurabiye,kek filan hüpletir,sanki onlar katı gıda değil.


     
Hani böyle anlatıyorum ya,görmeyince anlamıyor insan.Bir gün okuluma getirdim Ceren'i,millet illallah dedi,Ceren ortalığı darmaduman etti.Diğer gün 4-5 arkadaş çocuğunu getirdi,ben tabi töbe bi daha getirir miyim.İnanır mısınız 4-5 çocuk 1 Ceren etmedi,edemedi!Hepsi güzel güzel takıldılar ortalıkta.

Benim çok bilmiş kızım.Umarım ileride de karşısına çıkan zorluklarda,engellerde bu cengaverliğini,inatçılığını gösterir,inşallah kimsenin karşısında ezilmez,kendi isteklerini özgürce ifade eder.