10 Ağustos 2010 Salı

'annecim' demek?


bikaç yerde denk geldim,çocuğuna annecim şeklinde seslenen annelere tepki gösteriyolardı.(uzaylı olarak bakıyolardı,öyle söyliyim).anlamadım,anlamak için çabaladım ama anlayamadım. çocuk gelişimi-eğitimi kitapları okumuyorum,hani orlarda mı yazıyo dicem:) ayrıntılardan farklı şeyler çıkarmıyorum.çocuğuma annecim diyorum,başkalarında duyduğumda da kulağıma itici bi söz olarak gelmiyor.hiç düşünmemiştim,dikkatimi çekmemişti bile!

anlayan,bilen varsa anlatsın lütfen.bilmemek değil öğrenmemek ayıp.haa eşim de babacım diyo hatta.varsa onun da sakıncası alayım.

hey Allahım,daha neler duyucam,öğrenicem bakalım..

15 yorum:

  1. cocuguma yüregimden nası geliyosa oyle seslenirim.. sevgimi nasıl istersem ole veririm.. en önemlisi onu sevdigini hissettirmek degil mi.. annecim de derim,anasının kuzusuuu daaa :)))
    cok kızıyorum herseyi psikolojiye baglamalarına.. biz boyle pedagoglarla mı buyuduk.. buyumedik ama ben kendimi de seviyorum,dunyayı da :)))) alaa alaaa

    YanıtlaSil
  2. bende annem annem diyorum tamamen doğaçlama...

    ne ola ki bu sorunun cevabı bende merak ettim :))

    YanıtlaSil
  3. yazıyı okuyunca aklıma okan bayülgen'in eşi geldi :)
    sanırım o demişti böyle bir şeyi "çocuklarına 'annecim' diye seslenen kadınları sevmiyorum" gibi...
    bence gayet doğal içten bir hitap şekli :)

    YanıtlaSil
  4. ben annecim ya da babacım denmesinin kötü bir tarafını şimdiye kadar hiç duymamıştım. Eğer varsa ben de merak ettim Çokoprenses

    YanıtlaSil
  5. Ben daha önce bununla ilğili bir yazı okumuştum...ama sadece anneciğim demek değil herhangi bir farklı hitap etmEnin de zararlarını anlatıyordu yani çocuğun yengesinin çocuga yengecim diye seslenmesi ya da halasının halacım diye seslenmesinin..ya da başka bir seveninin kelebeğim diye seslenmesinin...vb..
    çocuğun kişiliğinin oluşmasında sıkıntılar yarattığını anlatıyordu..ben şimdi halamıyım ya da yengemiyim ya da ben niye kelebeğim gibi..

    YanıtlaSil
  6. çok ilginç :)) şaşırmış bu insanlar

    YanıtlaSil
  7. kuzenimin bebeğini severken "annesiii şöyle, annesiii böyle" derdik sonra çocuğa annesini gösterip bu kim diye sorduğumuzda "annesi" demeye başladı:) sonra geçti tabi, anne dedi. allahım ne var bunda ben şimdi kızıma saçlarından dolayı esat kıratlıoğlu'm benim diye seviyorum, nolcak bebek daha, kendini esat kıratlıoğlu mu zannedecek sanki:P keltoş da diyorum, zilli de :)

    YanıtlaSil
  8. valla ben öyle bir "annnnneeemmm canımmmmmm" diip seviyorum ki sorma :) ama aynen sibelinsu nun dediği sakıncaları ben de okudum ama napiim içimden geliyor :)

    YanıtlaSil
  9. nilceren,hepten entel oldu o da okanla evlenince.osmantanla evliyken kimse tanımıyodu..

    sibelinsu,ben ona hitap etmiyorum ki,kendimi kastediyorum annecim derken.uffs ne biliim:)

    YanıtlaSil
  10. bilges aynen ben de ya,pedagoglara göre herşeyimiz yanlış.

    lucy,varmış baksana zararı.

    aydanın annesi,çok komiksin yahu.

    eymenin annesi,poh poh pericim ben de öyle içimden ne gelirse öyle seslenyorum,'annemm' falan gırla:)

    YanıtlaSil
  11. defne kızın anası,diyorum ya okudukça insan neler duyuyo..

    YanıtlaSil
  12. evet bende okudum anne ve baba kelimesinin annesine babasına ait olduğunu bilmesi için.ya da erkenden bilmesi için çünkü bilmeyen çocuk mu var dimi.ona annecim babacım dışında her şekilde seslenin diyordu.

    YanıtlaSil
  13. evet bende okudum anne ve baba kelimesinin annesine babasına ait olduğunu bilmesi için.ya da erkenden bilmesi için çünkü bilmeyen çocuk mu var dimi.ona annecim babacım dışında her şekilde seslenin diyordu.

    YanıtlaSil
  14. çocuk ruh sağlığı hocamız çocuğuna annecim demenin,çocugun şikayetlerini belirtirken biz diye konuşmanın mesela biz çok yaramazız gibi,annenin çocukla kendini patolojik derecede bütünleştirmesi olduğunu ve bunun çocuğa zarar vereceğini söylemişti

    YanıtlaSil
  15. Ben de çoook eskiden, daha anne olmadan önce yani :P, gelişimi için iyi olmadığı gibi birşey okumuştum ama zilyonkez,evet milyon değil zilyon kez, anneecimmm dedim 2 bebeğime de. Bir anormallik oluştuğunu sanmıyorum :) Saf ve şefkatle söylenmiş her söz onların mutluluğunu arttırıyor bence. Babası tarafından babacımm diye sevilmeyen o kadar çok çocuk var ki.. Onlar için uyarıda bulunsun bence 'uzmanlar'

    YanıtlaSil

hadi sen de yaz fikrini!