6 Nisan 2011 Çarşamba

Bugün

bu aralar en sevdiği şey bana ve oyuncaklarına sarılmak.

gece 3 ve 6'da Ceren için kalktım ama esas kalkış 7'de oldu.Ceren uyuyordu,sessizce hazırlanmaya başladım.tam makyaj ve saçımı yapacakken uyandı.önüne rujlarımı verdim ağlamasın diye,birrr,ikii,üçç diye rujları saydım ona,avundu.

hadi gel dedim,hazırlanma sırası sende.kotunu,hırkasını giydi.baktım saate,8 olmuştu,tühh kahvaltı yapamadım yine dedim,erzak çantama corn flakes,süt,kase ve kaşığımı attım.neyseki çantaları dün akşamdan hazırlamıştım.kolumda 3-4 çanta,kucağımda Ceren çıktık.otoparka indik.bi baktım araba yok,dün akşam evin önüne park ettiğim geldi aklıma,tekrar çıktık dışarı.

yollar kaygandı,trafik vardı.Nihat da yoktu radyoda.neyseki Ceren her zamanki gibi sessizce oturdu koltugunda,etrafı izledi.geç kaldık.daha dogrusu her gün erken vardığımız için bugün ucu ucuna yetiştik.Ceren'i bıraktım kreşe.sarıldı bana,ağladı.ama öğretmeninin kucağına gidip de oyuncakları görünce sustu.

vardım okula.tüm gün boyunca muhabbetimiz eksik olmadı.güzel geçti.son derste ohh dedim,bitiyor.yanıldım.aklıma daha 2 saat daha kursum olduğu geldi,içimi sıkıntılar bastı.ama abartmışım.test çözdük,çok çabuk geçti.

Ceren'i aldım,sarıldık sıkıca.eve dönerken cd satan dükkana uğradım,Ebru Şallı var mı? dedim,hee pilates mi,yok kalmadı dedi.

eve girdik.Ceren'in üstünü-altını değiştirip elma yedirdim.buzdolabını karıştırırken Ceren ben de ilk kez denediğim pazı yemeğini koydum ocağa.içine de 1 çay bardağı bulgur koydum.Ceren'e yemek hazırladım.eşim geldi,hemen Ceren'e yemeğini yedirdim,alt komşuya oğluna ders çalıştırmaya indim.derse konsantre olamadım üst kattan yani bizim evden gelen çocuk ağlaması yüzünden.

20.30'da eve çıktım.Cerenle sarıldık oynaştık.maç izleyen eşime haftasonu planını anlatmaya çalıştım,diyetteyim,ilgimi çekmiyor dedi.zaten akşam yemeğinde de bulgur pilavı yedirdin bana,doldurmuşsun yemeğe bulguru dedi.Ceren'i uyutmaya gitti,ben de nete girdim haftasonu Edirne'de neler yenir araştırayım dedim.5 dk sonra eşim Cerenle geri döndü,uyutamadım bi de sen denesene dedi.yaaa daha yemek yemedim bile,üstümü bile değiştiremedim dedim,bilgisayarın başında oturacağına yeseydin dedi.tamam yiyeyim şimdi dedim,maçın 2.yarısı başlıyor,durdun durdun tam zamanını buldun dedi.tamam o zaman,ben uyutayım Ceren'i dedim.karanlıkta,kumaş pantolonla ve aç mideyle ayağımda Ceren'i salladım,o sırada aklımdan bu yazıyı yazmak geçti.sonra aklıma Edirne'de yiyeceğim köfteler ve yaprak ciğer geldi,ağzım sulandı.

uyumayan Ceren'i duyan eşim imdadıma yetişti,ben de hemen mutfağa koştum,yemek yedim,üstümü değiştirdim,Ceren'e süt içirdim.O uyuyunca tüm stresimiz geçti.

muhtemelen bu yazıyı yazdıktan sonra duşa gireceğim,yatağa girdiğimde tühh bugün yine erken yatamadım diyeceğim.yarının oldukça light bi gün olduğunu düşünüp rahatlayacağım.kafamı yastığa koymaya çeyrek kala uykuya dalacağım ve yarın için enerji toplayacağım.

12 yorum:

  1. arka arkaya aynı tip post,sakın bunalımda mısın,yok içimizi kararttın demeyin.aksine cok mutlu ve mesudum,her şey cok güzel,hiç de bunalımda değilim:)anlık şeyleri yazıyorum buraya,genele yaymayın,sevgiler:))

    YanıtlaSil
  2. yazıylada yetinmeyip yorumada ilk yazan seni gördüm:))))

    allak kolaylık versin çalışırken çocuk bamak zor ama en zoru ayrı kalmak:(
    mutluluğun daim ola o halde:)

    YanıtlaSil
  3. hehehe çene çok bende:)napıyım böyle yazılar yazınca herkes bunalım sanıyo da beni açıklma geregi duydum.bi bilseler nasıl kıpır kıpır neşeliyimdir:)

    YanıtlaSil
  4. bunalım mı :) yok yok her çocuklu kadının ruh hali bence
    hatta bizlere nazaran bi adım öndesin alya 2 gün sonra 18 aylık olacak bi an önce çalışmaya başlamalıyım bu ev hali hiç bana uygun değil diyorum ama cesaretin var mı diye sorunca kendime ıhh diyip burnumu çekiyorum

    YanıtlaSil
  5. çalışan annenin bir gününün özeti olmuş :) bana en zor evden çıkma kısmı geliyor gezmeye giderken bile öyle zor çıkıyoruz okula yetişmek zorunda olsak neler gelir başımıza kim bilir??? ama ceren çok tatlııı bunu da demeden geçemeyeceğim :)

    YanıtlaSil
  6. ben bu maçlara çok uyuz oluyorum keşke fanatik olmayan kocam olsaydı dedirtiyor bazen böyle durumlarda, fanatikliği de bünyem anlamıyor, yani bir topun peşinden nedir bu böyle ya! kızımı göremedim diye üzüleceksen eğer iki maçı da izlemeyivereceksin koca kişisi, oh içimi döktüm ben de :)))

    YanıtlaSil
  7. HUUUH OKURKEN BİLE YORULDUM ALLAH YARDIM ETSİN:) ÇALIŞIRKEN ANNE OLMAK ZOR AMA EVDE ANNE OLMAKTA ZOR TABİKİ:)))) CEREN ÇOK GÜZELSİİİİİN MAŞALLAH

    YanıtlaSil
  8. Gelecekteki halimi görmüş gibi oluyorum senin yazılarını okudukça, muhtemelen 1 sene sonra aynı şeyleri ben de yaşayacağım. Ne olursa olsun bu şirine için değer:) Çok tatlı maşallah

    YanıtlaSil
  9. ben okurken yoruldum diye itiraf etmeliyim :) Maşallah, enerjin hep yüksek kalsın böyle :)

    YanıtlaSil
  10. Edirne de ciğer yenir :)))) Alipaşa orta kapıdan geçin ciğerci dolu :)) Ama diyet varsa uzak durun.Badem ezmesi almayı unutmayın :)))))

    YanıtlaSil
  11. köfteci osman camının hemen altında mutlaka ugrayın ogrencılıgını edırnede gecırmıs bırınden tavsıye:)

    YanıtlaSil
  12. alyaduanın annesi,çalışmak ii geliyo bünyeye,tavsiye ederim.

    neslicim,alışıyo insan antreman yapa yapa:)

    pericim,bizimki haber veriyo bu haftasonu su saatte mac var,ona göre yap gezi planını diye.

    defne kızın anası her türlü zor.

    lucy,senden de dinleriz:)

    glam,amin canım:)

    gökçe hepsini yaptık:)

    yesilerik,köfteyi ahmetbeyde yedik:))

    YanıtlaSil

hadi sen de yaz fikrini!