26 Ocak 2011 Çarşamba

doğum günü hazırlıkları



   Ceren'in doğum gününe 1,5 ay kala nerdeyse tüm planlar yapılmış durumda.teeee 8 aylıkken başlamıştım düşünmeye.benim için nedense ilk doğum günü çok özel ve de güzel kutlanmalı.hep derler ya bebek hatırlamayacak,ne gerek var?ben ve sevdiklerim hatırlayacak,Ceren fotoğraflarda görüp gülecek,yetmez mi?hani bi de şöyle de derler anneler kendileri için yapıyor bu hazırlıkları,bu kutlamaları.evet kendim için yapıyorum,o gün doğurdum çünkü ben,kutlamak en çok benim hakkım.

 ilk önce mekan belirlemekle işe başlamak lazım.evde mi yapılacak dışarıda mı?ev tabiki de daha sıcak ve de daha rahat bi ortam.ancak ben 20-30 kişiyi çağıracağım ve hepsinin geldiğini varsaydığım için hiç evde kutlamayı düşünmedim.bi de evde daha zahmetli olacağını düşünüyorum.temizlik,ikram,partiden sonra evin toplanması vs...

ilk aklıma gelen gymboree oldu ama hizmet-fiyat dengesi biraz tuhaf..hiç bir şey dahil değil hani ikram filan (sadece çay saolsunlar) 1000tl gibi bi fiyat vermişler eşime.biraz hayal kırıklığı,biraz sinir.yeni mekanlara yelken açtık.

Mado,bu tür organizasyonlar için güzel bi mekan olabilir.pasta katalogunu inceledim ve çok hoş özel yapım pastalar var.buraya karar veriyorduk ancak aklımda bir yer daha vardı,gidip görünce çok çok sindi içimize.adını-yerini söylemeyeyim şimdi,büyüsü bozulmasın:)

tabi en önemli konu pasta. artık pastalar eskisi gibi değil:) pastalar kişiye özel.fiyatlar da çok güzel:)30 kişilik yaklaşık 250-300 tl..çok araştırdım,çok inceledim.burçin birdane,hansel&gretel,deniz'in mutfağı,şeker pasta,butik tatlar...hello kitty'li olmasına karar verdim ama yine ayrıntı veremicem:))

ikram konusuna gelince.evde de olsa parti dışarda da,insan misafirlerine ikramda bulunmak istiyor,tabi ev ortamında sarmalar,börekler,her şey açık büfe:) dışarıdaki kutlamanız için de yine eş dost el birliğiyle hazırlıklar yapılabilir.Allah'tan ayarladığımız mekan cafe olduğu için mönüden seçme bir tabak hazırlıyor misafirlerimize.yoksa annem kayınvaldem konu komşu kolları sıvardık:)

mekan süslemesi de önemli. bi hapy birthday yazısıdır,bi uçan balondur güzel olmaz mı:)süsleme çeşitlerinin tek adresi eminönü:) onun dışında internetten de alabileceğiniz siteler mevcut:parti dünyası,parti paketi gibi..

doğum günü sonunda verilecek hediyelere geldi sıra.sizin el emeğiniz göz nurunuz bişiler olabileceği gibi hazır yapılmışını da tercih edebilir misiniz:)iyi fikir'de bi fikir edindim:)ayrıca fotomagnet'de güzel hatıralık hediyelik magnetler var.

tabi minik prensesin kıyafeti de bugüne yakışır bişi olmalı di mi? aklıma ilk iş ebay'e bakmak oldu tütülü filan bi takım buldum.ayağa pembiş balerin ayakkabısı,kafaya da bi tac lazım bizim kızın.çok çalışmam lazım çoook:)

hatırlatırım bu daha ilk doğum günü kutlaması.daha bunun nişanı var,düğünü var,beni düşünebiliyor musunuz? :)

eger bana önerebileceğiniz şeyler varsa seve seve dinliyorum.

15 yorum:

  1. haha nişana, düğüne geçmişsin ya çok güldüm çokocuğum :) ben ilk doğumgününü hatırlamayacak diye sakin yapmayı düşünenlerdenim ama henüz vaktimiz var, belki fikrim değişebilir belli olmaz :) Meraklı Cüce'nin annesi Happy Family Center diye bir yerden bahsetmişti, o tarafta var mı bilmiyorum aklıma geldi söyleyeyim dedim. kolay gelsin sana çok işin var çook :)

    YanıtlaSil
  2. bunlar cok guzel heyecanlar, insallah istedigin gibi gecer. Yalniz cok kalabalik yapmazsan daha rahat olur bebis. Ben oyle yapmistim, gunduz 4-5 yasiti bebek ve annelerini cagirmistim sadece, bizimki de cok mutlu olmustu. Buyukleri de aksam cagirdim Boyle yapmayip da butun sulalesini ve arkadaslarini cagiran arkadaslarimin hepsi de sonradan cok pisman oldu cunku bebekler asiri kalabaliktan aglayip durdular.
    Simdiden iyi ki dogmus kucuk hanim :)

    YanıtlaSil
  3. amanın oğlumun doğumgünene 1 hafta var ve ben hiçbirşey yapmadığım gibi eksik gedikleri bile gidermedim.. vay başıma gelen!

    YanıtlaSil
  4. Hadi bakalım :) Prensesin ilk doğum günü güzel geçer umarım annesi :) Nice yaşlaraa :)

    YanıtlaSil
  5. bizim temamızda hello kitty'liydi :)eminim cerende çok tatlı olacak...daha nice güzel günlerini görürsünüz inş...herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüşsün zaten,herşey gönlünüzce olsun,sevgiler

    YanıtlaSil
  6. bugünde benim kızımın doğumgünü yaklaşık 2 aydır hummalı bir çalışma sonucu nihayet bitti bilirim ne zordur hazırlanmak karar vermek eee miniklerimiz için en iyisini isteyince durum biraz zorlaşıyor. Sen o söylenenlere hiç kulak asma doğru düşünüyorsun fotoğraflar var:)))
    Nice mutlu sağlıklı yıllara...

    YanıtlaSil
  7. şimdiden mutlu yıllar:)

    son cümleyi babam bana söylemişti ecenin doğum gününde pasta seçmeyi bile olay haline getirdiğimde:))

    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Allah nice güzel günlerini göstersin annesi..sabırsızlanmakta ve acele edip en güzelini istemekte haklısın..ben de öyleydim umarım süper harika geçer..bizede güzel fotolarınıza zevkle bakmak kalır..

    YanıtlaSil
  9. bilmezmiyim o hazırlıkları hersene oğlum için yada kendim için neler neler yapsam diye aylar öncesinden başlarım düşünmeye :))

    aslında bu şekilde reklam yapmam hiç bir zaman ama dilerseniz parti tükkanıma bir göz atın derim, ceren 'e özel süsler hazırlayalım,
    www.partitukkan.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. Ben de tütü düşünüyorum ve ETSY'de süper tütüler var oraya da bir bakmanı tavsiye ederim. Ben kendimde bu kadar organizasyon yapacak güç bulamıyorum, herhalde aile içinde güzel bir şeyler yaparız o dönem ki moduma bağlı tabi en az 1-2 ay önceden o moda girmek lazım:))

    YanıtlaSil
  11. pericim,mekanı ayarladık biz:)

    deyda,ben de 4-5 çocuk çağırıcam,ailelerimiz filan olacak,en yakın arkadaşlarım bi de.uyku saatlerine göre ayarlamaya çalışıcaz,umarım hırçınlık yapmaz.

    YanıtlaSil
  12. delianne,hastalıkları atlatın da yaparsın hazırlıkları.

    tuğçe,teşekkürler.

    sümeyye
    hellokittye bayılıyorum:))

    ballı lokmam,hayırlı olsun size de,güzel telaşlar:)

    ece ve annesi,bilmiyorum artık bunlar evlenirken napıcaz:))

    seda,teşekkürler.

    elifkayra,bakıcam:)

    missred,etsy'ye de bakiim.

    YanıtlaSil
  13. tabii ki senin doğurduğun gün aynı zamanda bugün...herkes istediği gibi kutlamalı,yapılmasın denilen şeyleri yapmaya da özel bir ilgim var:))çok güzel bir doğumgünü olacak anladığım kadarıyla,hımm heycanlandımmm,biz de davetliyiz di mi kendi kendime gelin güvey olmıım:)))

    YanıtlaSil
  14. tabiki de davetlisiniz canım,hatta davet etmeye bile gerenk yok:)

    YanıtlaSil
  15. Süper bişey olmuş minik prensesin kıyafetini de çok beğendim

    YanıtlaSil

hadi sen de yaz fikrini!