22 Şubat 2010 Pazartesi

hamilelik terörü




bugünkü postlar hamilelikle ilgili:) hamilelik günlerimin sonlarına geliyorum.3-4 haftamız kaldı.aklımda kalan son şeyleri yazayım da hamilelikle ilgili içimde kalmasın:) mutlu bi hamilelik geçirdim.ilk başta eşime teşekkür ederim.ama hamilelik terörü diye bişi de var,hamilelere yapılan saldırılar:)okan bayülgenin eşinin röportajında okumuştum bu hamilelik terörünü.demekki her hamile aynı şeyi yaşıyomuş diye düşünmüştüm.başlayalım efendim,hamileliğin başında olan ya da bebek düşünen arkadaşlar hazırlıklı olsun:)

* evet,hamile kalırsınız,süreç başlar.bi hevesle 1-2 aylık hamileyken paylaşırsınız sevdiklerinizle.ama hevesiniz kursağınızda kalır.''aa 3 ay dolmadan söyleme,nazar değer'' işte o an içinize kurt düşmüştür.acaba bebeğim düşer mi?zaten siz bu kuruntularla boğuşurken etraftan sesler yükselir 'eğilme düşer,ağır kaldırma düşer,yürüme düşer' evet bebek taşımanın verdiği ağır yük artık omuzlarınıza yüklenmiştir.herşeyin tek sorumlusu sizsinizdir artık.bebeğin düşmesi,genetik bozukluktan dolayı vücudun kabul etmemesi değil sizsinizdir.


* en bomba öğüdü söyliyim size: hamileyken hayvanat bahçesine gitme:)) gittim suçluyum:) çocugum kıllı doğarsa tek suçlu hayvanat bahçesindeki maymunlar!

*beslenmenize dikkat etmelisiniz.doktorunuz zaten sizi uyarır.ama etrafta doktordan bol ne var?zaten günlük hayatta ağır gelen balık,yumurta,sütü artık görmek istemezsiniz.ama vicdan yaparlar bebeğin zekası için kemikleri için yemelisin diye!

*testler başlar.ikili-üçlü testler.stres sarar,uff ense kalınlığı kaç çıkacak,bi sorun çıkacak mı??

* rahat dönem başlar 6.ayın sonuna kadar.bebek nasıl,bebek napıyo gibi komik sorular başlar.iyi,selamı var:)daha göbeğiniz çok çıkmaz.yorumlar devam eder.'ay böyle hamile mi olur,hiç göbeğin yok' başlarsınız müdafaaya.'iç karnım geniş' :) artık kilo almaya da başlarsınız,herkes de bundan acaip mutlu olur.mesela annemin kardeşime dediği söz: 'ay ablan ne kadar güzelmiş de haberimiz yokmuş,kilo alınca güzelliği ortaya çıkmış'

* son aylar başladığında tekrar başa dönersiniz.dikkat et bebek erken doğmasın!eğilme doğar,kalkma doğar,ayakta dikelme doğar!!kaç kilo oldu acaba bebek?aa zayıf mı doğacak acaba? acaba yeterli beslenemiyor muyum? iyi o zaman,sabahları 2 kaşık pekmez içeyim,ceviz-badem tüketimini arttırayım.vicdanınız sizi rahat bırakmaz.acaba balık yağı kapsülü mü alsam?süt de içmedim bikaç gündür.tekrar herşeyin tek suçlusu-sorumlusu sizsinizdir:)

* sizi uzun zamandır görmeyen konu,komşu,arkadaş 'ay şişmiş bu kız' diye başlar yoruma.tabii hemen nefsi müdafaaya başlarsınız 'aa 12 kg aldım,zaten dogumdan sonra 6-7 kilosu gider,kalanı da veririm hemen'

*9 ay boyunca en sık duydugunuz laf 'yandınız,gezmeler bitti,tatiller bitti.uykusuz geceler başlıyor.mamaya beze para yetiştiremiceksiniz'

hepsine kulaklarınızı tıkarsınız.böyle hassas bi dönemde biçok şeyle cebelleşirsiniz.size tavsiyem 'hıı öyle,yandık walla' 'haklısınız' diyip geçin.her duydugunuzu kafanıza takmayın.tabiri caizse 'large' olun.ben öyle yaptım dogrusu.tabi bazen saçmaladıgım zamanlar oldu ama her zaman eşimin desteğini hissettim.

7 yorum:

  1. Bu post çok güzel olmuş,hmm devamınıda bekleriz Ayşecim..
    Güzel geçen bir hamilelik hem anne adayı hemde bebek için eminim iyidir,sonuçta herşeyin ilki güzel,ilk hamilelikte eminim öyledir.
    Yazdığın diyaloglar çok doğru :) Ben yaşamadım henuz ama şahit olduğumuz şeyler.Senin gibi yapabilmek gerek,ya kulak tıkayıp yada 'he he' 'hı hı' diyip geçiştirmek gerek.
    Az kalmış zaman,Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin işallah canım.

    YanıtlaSil
  2. afaganlar basar bana böyle büyük birileri (özellikle gıcık olduğum kişiler)bilmişlik yaparsa şöyle yap böyle yap diye :/

    YanıtlaSil
  3. katılıyorum
    fevkalede yazmışsın canım :))

    YanıtlaSil
  4. Benden de son aya ilişkin bir öneri: Beklenen doğum tarihinizi 2 hafta geç söyleyin. Yoksa 38. haftadan itibaren her gün sizi arayıp "Sen daha doğurmadın mı? ne zaman doğuracaksın? Niye doğuramıyorsun?" diye sorup sizi germeye başlarlar. Doğum süresi 9 ay 10 gündür. Beklenen doğum tarihinizden 10 gün geçmeden panik yapmayın. Sizi arayanlara da beklenen doğum tarihiniz hakkında yalan söyleyin :)

    YanıtlaSil
  5. gerçekten çok doğru yazmışsın. malesef doğum yaptıktamn sonra da bitmiyor. o zaman da bebek emiyormu, diye insanlar bir başlıyor. zaten zorlanan sen , bir de elalemle uğraşıyorsun..

    YanıtlaSil
  6. tubacım,her hamilenin yaşadıgı diyaloglar:))

    zeynepcim,napıcaksın ki başka,kafaya taktıkça sonu gelmiyo,hıı diyip geçiyosun.

    çokbilmiş,çok haklısın.

    esra,dogum sonrası maceralarımı da yazarım.oo bakalım neler neler olacak o zaman:))

    meleklerinhediyesi,hepimiizin başına gelen şeyler:))

    YanıtlaSil
  7. heheeh cok güldüm :) her ailede ayni $eyler ya$aniyor.. Artik sizin hayatiniz bittiiiiiiiiiiiiiiiii unutun gecmisi :PPP

    YanıtlaSil

hadi sen de yaz fikrini!