30 Mart 2011 Çarşamba

şimdi okullu olduk


 şu postumda ayrıntılar bi sonraki postta demiştim ama 18 post geçmiş aradan.baya bi ileri görüşlüymüşüm peh.

evet Ceren kreşe başladı 2 aydır.öyle çok bakıcı maceramız olmadı bizim.ama nedense çabuk pes ettim.ya da nasıl söylemeli,pek uğraşmak istemedim.

ilk dönem çok sevdiğimiz komşumuz baktı.her sabah Ceren'i yan bloğa gidip bırakmak,ders programım komşumuza uymaması gibi zorluklar filan derken ilk dönemi öyle böyle kapattık.niyetimiz temizliğe gelen hanımla aylık olarak,gündüz Ceren'in bakımı, ben gelince ev işi gibi anlaştık.amaaaaa pazartesi başladı perşembe bırakıyorum dedi.kendince haklı sebepleri vardı ama aylardır istediği işe sahip olup 4 .gün bırakınca şaşırdım.tabi ben insanlık edip hala haftada 2 gün alıyorum kendilerini...mecburum.

neyseki 15 tatile giriyoduk,acil önlem paketi oluşturmalıydık.öncelikle eve bakıcı,sonra kreş,sonra annelerin dönüşümlü bakması,sonra işten ayrılma gibi seçenekler oluşturdum.ama gönlüm öncelikle kreşteydi,tabi ya,İstanbul'daydık ve burda herkesin annesi kayınvaldesi bakıcısı yoktu ya.elbette bebek bakan yerler vardı.

Ceren'in şansına mı diyeyim hiç zorlanmadan kreşi buldum.şöyle bi okulun etrafında geziniyodum,çevre incelemesi yapıp acaba şu villlarda var mıdır bakım evi derken hedefi 12den vurmuş oldum.biliyosunuz her kreş bebek almıyor.hem de okulumun yanında olması cabası.

kreş diyince herkesin içine bi sızı düşüyo sanırım,ayy çok küçük yazıkk filan diyolar ama yok durum öyle vahim değil.birebir bakılıyo Ceren,özel odası var.uyuyor,yiyor,oynuyor.arada hikaye saatlerinde diğer gruplarla oturuyormuş,6 ay büyük bi bebiş daha var,onunla oynuyormuş,resim yaparken onların kalemlerine saldırıyomuş:) ilgiden,bakımdan gayet memnunum.zaten sosyal olan Ceren daha da bi sosyalleşti.

bi de şunu düşündüm:eve gelecek bakıcı muhtemelen ilkokul mezunu olacak.en azından kreşte işin okulunu okumuş öğretmenleriyle bir arada.mesela özgüven,yemek yeme alışkanlıkları,uyku düzeni hakkında hergün neler yaptılar bana anlatıyorlar.o zaman bi işe yaradığını düşünüyorum.

e tabi Ceren'in servis şöfölüğünü de ben yapıyorum.sabahları curcunayı sormayın gitsin.normalde bi haftasonu bile hazırlanıp çıkmak saatler alırken biz bunu her sabah başarıyoruz.

Ceren artık kaçta kalktıysa 4 mü olur 6 mı,güne başlıyoruz.7de hazırlanmaya başlıyoruz.ilk önce Ceren'i giydirip baby tv'nin karşısına oturtuyorum(gel de izlettirme!).eğer iyi günündeyse ben hazırlanıp 8de evden çıkmayı başarıyoruz.amaaaa eğer huysuz günündeyse ne çare?ayaklarıma dolanıyo kucak diye,kucağıma alıyorum,tek elle külotlu çorap giyip tek elle makyaj yapmayı da öğrendim sayesinde.e artık ağlatarak tuvalete giriyorum kusura bakmasın.

e bi de evden çıkış aşaması var ki sormayın gitsin.kucagımda Ceren,diğer omzumda çantam,iki elimde Ceren'in bakım çantası ve benim okul çantam olmak üzere koca bi yığın olarak otoparka inip arabaya ulaşmayı başarıyoruz.

Ceren'i teslim ettiğimdeki hafiflememi hissedebiliyosunuz değil mi?

15 yorum:

  1. hayırlı olsun,evde bakıcıyla olmasından daha iyi bence,çok iyi düşünmüşsün...ben de haftada bir gün oyun grubuna sokmak istiyorum ama avrupa yakasında bize yakın bir yer bulamadım,senin bildiğin bir yer varmı?

    YanıtlaSil
  2. Maşallah diyeyim kreş konusunda şanslısın canım.
    Tek elle neler yapmayı öğreniyoruz daha doğrusu öğretiyorlar:))

    YanıtlaSil
  3. Bravo sana, Nihan'ın dediği gibi sanki çok kolay birşeymiş gibi anlatıyorsun ya bu yaptıklarını, helal olsun valla.Örnek alınacak kadınsın :)

    YanıtlaSil
  4. merimania yoo gayet iyiyim,hatta havaların düzelmesiyle daha da iyiyim:)

    sümeyye nerede oturuyosun bilmiyorum ama bizim kreş bahçeşehirde,beylikdüzü-bahçeşehir gırla kreş kaynıyo:))nurturiadan bakabilirsin belki?

    ikiz annesi,hele organize bi şekilde kucakta taşımak yok mu profesyonelleştim:)

    pericim yok ya ne örnek alınacak kadını:)

    YanıtlaSil
  5. hayırlı olsuuuun:) bence çocuk evde yaşlı biriyle oturmaktansa kreşte yaşıtları ile kudurmaktan daha mutlu olur diye düşünüyorum, sanırım biz anneler onların dert etmediğini dert ediyoruz... çook mutlu olsun orda...

    YanıtlaSil
  6. 1 yaşına gelene kadar annemin yanımda olacağını bilerek şimdilik ileriki aşamayı düşünmeme gerek yok diye kendimi telkin etsem de sonrası bazen aklıma gelmiyor değil. Yazdıkların içime su serpti canım, demek ki herkes bakıcıya emanet edip acaba ne yaptı diye düşünmek zorunda değil. Ben nedense bakıcılara güvenemiyorum. Bakalım neler yaşayacağız biz de...

    YanıtlaSil
  7. Hakınıznıda hayırlısı diyelim :)) Ama kreş çözümüne bende çok sıcak bakıyorum... Temiz iş gibi geliyor.. Sen rahat bebek rahat :) En azından stabil..Bakıcı geldi mi, gitti mi, geç mi kaldı, yedi mi, ne öğrendi tasası yok.. Tebrikler, darısı başıma :)))

    YanıtlaSil
  8. güneşlide oturuyorum ben,bahçeşehir olabilir aslında bir de oralarda araştırma yapayım :) çok sağol..

    YanıtlaSil
  9. çalışan anne olmak zor gerçekten bütün iş annelerin omuzunda babalar baksın keyfine ohh ne güzel hayat neyseki şuan öyle problemlerimiz yok bizim eşimin tayini ve benim doğum aynı zamana rastlayınca 1 yıllığına diye başladım 3 yıl bitmek üzere ve ben hala ev hanımıyım eylülde benide butür bir koşuşturmaca bekliyor ben okurken yoruldum başıma gelince ne yaparım bilmem kolaylıklar diliyorum sana

    YanıtlaSil
  10. merhaba
    dün akşam toriumda h&m mağazasında bir an gördüğüm sen ve cerenimo muydu yoksa? :))

    YanıtlaSil
  11. bence de neslicim,daha ii oldu böyle.

    fındıkkurdu aynen,temiz iş:)

    sümeyyecim,belki uzak olur bu taraflar.

    lucycim şanslısın.

    necla,sen atlatmışsın:)

    şeker,eveeet biziz:)elimde puset,kucagımda Ceren,nasıldık:))

    YanıtlaSil
  12. selam,ben meraklının annesinin arkadaşıyım.zincirleme isim tamlaması oldu ama başka şekilde anlatamazdım :) 14 aylık oğlum için cumartesi birlikte ve diğer çocuklarla birkaç saat geçirebileceğimiz bir oyun grubu tadında etkinlik arayışındayım.bahçeşehir'de sormadığım kreş,yuva kalmadı ama belki sizin gittiğinize sormamışımdır.yada bizim gibi birileri var mı civarımızda bildiğin?teşekkürler.

    YanıtlaSil
  13. mailden haberleşelim istersen..

    YanıtlaSil
  14. bu aralar calismaya baslayinca bebegimi nasil birakacagim diye dusunurken boyle bir yazi okumak...iyi mi kotu mu bilemedim. ben de krese sicak baksamda anneme bile nasil birakirim diye de bir yandan dusunmuyor degilimmm :(

    bu arada sitende gezinmekten cok keyif aldim.

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. burcu,hiç canını sıkma işe başlıyorum diye.evde olmak da zor inan ki.dışarıda insan bi nefes alıyo,iki insan yüzü görüyo:)tabi annen yardımcı olacaksa öncelik o,ama oldu da bi sorun cıktı diyelim kreş hiç de kötü değil,ben memnunum.çocuk için çok faydası var.

    güzel sözlerin için de teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

hadi sen de yaz fikrini!