27 Ağustos 2014 Çarşamba

Barcelona Barcelona


  Ben geldiiiimmmm:) Hep diyorum ya instagram çıktı,mertlik bozuldu. Valla o kadar rahat geliyor ki 1 tıkla filtrele yayınla. Burdaki yazılar çok fazla emek gerektiriyor. Bir blog yazısı kolay yazılmıyor gençler:)

Bekleyen yazılar var,mevsimsel farklılıkları dikkate almayın. Zira tüm kış yazmadım,hepsi bekliyor. 

15 tatilde yaptığım Barcelona gezi yazısı ile sahalara dönüyorum.

Geçen sene 15 tatilde kız kız yaptığımız İsviçre gezisinden dönerken bu sene için Barcelona için sözleşmiştik. Verdiğimiz sözün arkasında durmayı biliriz biz!:) Hemen bendeniz,organizatör olarak gezimize katılacak arkadaşları ayarlayıp biletleri alıp kalacağımız yeri de hallettim. Bu seneki gezimize 4 kişi katıldık.

Bi Avrupa şehri görücem diye herkesler gül gibi yavrularını anneanneye babanneye bırakıp, yüreği buruk gözleri nemli uçağa bindi demek isterdim ama hepimiz pek bi rahattık. 

Barcelona'da bu sefer otel yerine daire kiralamaya karar verdik. 4 kişi evde daha rahat ederiz diye düşündük. Bayıldık ve de çok rahat ettik. Detaylar az sonra. 




Dairemiz 2 yatak odalı, 2 wc'li,amerikan mutfaklı,içinde tüm beyaz eşya ve mutfak eşyalarının bulunduğu gayet modern tarzda döşenmiş bi daireydi. 


Şöyle arka taraf 80'lerin Türkiye'si izlenimi verse de gün içinde çamaşır asan teyzeleri dikizlemek zevkliydi.











Hemen telefonlar açıldı,internet bağlantısı kontrol edildi.




Ve dışarı çıkıp keşfe başladık. Evimiz Sagra Da Familia'ya çok yakındı. Oradan başladık. Millet aman bi etkilen o kiliseden ,bi müthiş yorumlar yap tripadvisor'da filan. Evet güzel ama çok etkilenmedim sanırım sanattan pek anlamıyorum:)








Gaudi'nin yarım kalan eseri. Bu durumu da çok iyi kullanıyorlar. Yıllardır bitirmeye çalışıyorlar,ne hikmetse bitmiyor:)) Gaudi yazık bu eserine karşıdan bakıcam diye geri geri giderken tramvay altında kalıp rahmetli olmuş.

Kilisemize dünya kadar giriş parası ödeyip iki bakınıp çıktık. Haritadan bakarak başladık denize doğru yürümeye. Of yürüdüğümüz caddeler bi sıkıcı, bi tenha.Hepimizin bi morali bozuldu. Meğer kötü bi güzergah seçmişiz.




Neyse,söylene söylene Marina'ya geldik. 





Tapas Locas adında bi restorana gittik. Garson masayı donat dedik. Allaaahhh, bravas,kalamar,paella. Hayatımda böyle lezzetli şeyler yemedim. Bravas bağımlısı olduk çıktık.


CocaColaZero  Forever





Akşamın ilerleyen saatlerinde La Ramblas'tan geçerek meşhur pazarları La boqueria'ya uğradık.










Öbür gün güzel bi kahvaltı ile güne başladık:)) Herşeyimizi yanımızda götürdük valla valizde,yok yoktu:))





İlk işimiz Parc Güell'e çıkmak oldu. Şehri tepeden gören bu parka birkaç giriş var. Biz üst kısımdan girip baya bi gezmiş olduk.


                      





























Parktan sonra en sevdiğimiz cadde Passeig de Gracia a dolaştık. Casa Mila tadilattaymış, Casa Batllo'yu görebildik sadece. akşama doğru içine girmeye karar verdik.




La Rambla, tekrar La Boqueria dolaştık. Deniz ürünleri açısından çok zengin bi yer ve fiyat olarak da gayet uygun.










Plaça de Catalunya'da gezdik.

    





Akşam Casa Batllo'ya döndük.




O kadar para (60 küsur tl) verip içeri girdiğimizde pek bişi olmadığını görüp,kazıklandık galiba dedik,başladık konuk defterini doldurmaya.


                       



                     


Gaudi'nin yaptığı güzel bi apartman. Ona sözümüz yok. Şimdi sahibi Chupa-Chups'un sahibi imiş galiba,öyle duydum.





İçeride yapacak bişi bulamayınca biz de bol bol selfie çektik napalım.








Sonrasında akşam yemeği için harika bi yere gittik. 


                       


Böyle bişi yok!! Bayıldık tek kelimeyle. Baya sıra bekliyorsunuz ama değiyor emin olun!




Bir sonraki günümüze alışveriş ile başladık,Primark'tan alışveriş yapıp rahatladıktan sonra Barri gotic denilen eski şehir bölgesine gittik.

                   













Akşam ise olmazsa olmaz flamenko gösterisi için Tarantos'a gittik.





Ve son günümüzü miskin miskin gezmeye ayırdık hiç bir plan yapmadan.


                     


Gezmekten yoruldukça oturduk,




Oturmaktan sıkıldıkça gezdik:) Portal de l'angel'da mağazaları gezdik.



                       


Deniz havası alalım biraz dedik,


Cristoph Colomb Heykeli
      







Son akşam yemeğini de Cuitat Comtal'da yedikten sonra bu güzel yemeklere ve bu güzel şehre veda ettik.





 Olaysız bir seyahat geçirmedim şimdiye kadar. Bu seyahatin sonunda da maşallah güzel macera yaşadık. Sabiha Gökçen havaalanında uçak kaçırılmış, uçağımız 6-7 saat daha havada kaldı,iniş yapamadı. Havaalanından çıkarken -ilk çıkanlar bizler olduğumuz için- bizi kaçırılan uçaktan inen yolcular sandılar. Kameralar flaşlar... Ana haber bültenlerinde boy boy görüntüler..




Güzel bi tatil de böyle komik bir anıyla sona erdi. Kız kıza tatil de tabi bir başka güzel oluyor. Darısı diğer tatillerin başına.